STT krečia Utenos ligoninę: įtarimai pareikšti 7 asmenims, tarp jų – ir ligoninės vadovui

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdyba trečiadienį pranešė apie atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo VšĮ „Utenos ligoninė“. Įtarimai pareikšti 7 asmenims, tarp kurių ir Utenos ligoninės vadovui Daliui Drungai.

STT.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
STT.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiųjų tyrimų tarnyba

Jan 26, 2022, 11:16 AM, atnaujinta Jan 26, 2022, 11:30 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, ligoninės vadovas, veikdamas bendrininkų grupėje su kitais ligoninėje vadovaujančias pareigas einančiais asmenimis, galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, suklastojo darbo sutartis ir kitus darbo apskaitos dokumentus, nurodoma STT pranešime.

Ligoninės direktoriui ir 2 ligoninėje vadovaujančias pareigas einantiems asmenims pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, dar 4 asmenims pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti ir dokumentų klastojimo. Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.