Vyriausybė pritarė: Lietuva Ukrainos kariuomenei neatlyginamai perduos termovizualinius stebėjimo įrenginius

Trečiadienį Vyriausybė pritarė projektui, numatančiam neatlygintinai perduoti Ukrainos kariuomenei Lietuvai priklausančius termovizualinius stebėjimo įrenginius. Projekte nurodoma, kad turtas perduodamas atsižvelgiant į blogėjančią saugumo situaciją aplink Ukrainą.

Termovizorius.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Termovizorius.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-26 13:58

„Turto perdavimas Ukrainos kariuomenei (...) prisidės užtikrinant Ukrainos gynybos ministerijos ir kariuomenės uždavinių ir funkcijų vykdymą. Turtas perduodamas atsižvelgus į blogėjančią saugumo situaciją aplink Ukrainą, siekiant paremti Ukrainos kariuomenę“, – nurodoma projekte.

Perduodamo turto vertė siekia 342 308,88 eurų. Nurodoma, kad, bendradarbiaujant diplomatiniu lygmeniu, Ukrainos kariuomenė išreiškė norą perimti turtą neatlygintinai – atsisakė pirkti projekte nurodytą turtą.

Projektu siūloma nustatyti, kad Ukrainos kariuomenei perduodamas valstybės turtas skiriamas Ukrainos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų kariniam vienetui ir naudojamas tik Ukrainos kariuomenės ir jai pavaldžių institucijų vidaus saugumui užtikrinti, krašto gynybai, dalyvauti renginiuose pagal regioninius ir kolektyvinius susitarimus, Jungtinių Tautų Chartijos nuostatas atitinkančiai veiklai.

Projektu Lietuvos kariuomenė įgaliojama sudaryti su Ukrainos kariuomene turto perdavimo sutartį ir perduoti turtą. Projektui įgyvendinti papildomų lėšų nereikės, transportavimo išlaidas apmokės Lietuvos kariuomenė.

ELTA primena, kad nuo praėjusių metų pabaigos Europoje tvyro įtampa, kai Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas ir buvo imta nerimauti dėl galimos invazijos. Kremlius mainais į įtampos deeskalaciją pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų Ukrainos ir išvestų savo karius iš rytinių Europos šalių.

JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją