Savivaldybės politikos elitas atsitvėrė metalu: leidimų teks prašyti ir Seimo nariams

Į Radviliškio rajono savivaldybės pastatą nevaržomai dabar galės patekti tik politinis elitas, medikai, ugniagesiai ir teisėsaugininkai. Visiems kitiems teks paprašyti leidimo, nes valdininkai užsirakino.

Į Radviliškio rajono savivaldybę galima patekti tik su elektronine kortele.<br>Radviliškio r. savivaldybės nuotr.
Į Radviliškio rajono savivaldybę galima patekti tik su elektronine kortele.<br>Radviliškio r. savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 8:14 PM

Prie įėjimo į Radviliškio rajono savivaldybės pastatą įrengti metaliniai atitvarai, kurie praleidžia tik valdininkus, vietos politikus ar vienkartinį leidimą gavusį asmenį.

Valdininkus ir politikus nuo smalsuolių sauganti „siena“ kainavo daugiau kaip 11,5 tūkstančio eurų. Patiems šeimininkams reikės nešiotis po vardinę kortelę – tik ji pravers vartus.

Privilegiją apsilankyti nevaržomai palikta tik prezidentui, premjerui, Seimo pirmininkui, svečius lydintiems parlamentarams.

Leidimo reikės net vienmandatėje apygardoje išrinktam Seimo nariui – jam kortelė bus išduota visai kadencijai.

Savivaldybėse rengiami posėdžiai, pasitarimai, jei tai nesusiję su valstybės paslaptimi, asmeniniais duomenimis, priskiriami prie viešųjų kategorijos, tačiau be atskiro leidimo į juos negalės patekti ir žurnalistai.

Kalbama, kad toks ir buvo tikslas – išvengti nosies kaišioti į kabinetus nevengiančių žurnalistų vizitų. Radviliškio rajono meras Vytautas Simelis aiškino esąs nustebęs dėl šių pokyčių: „Man netrukdė senoji tvarka, priimdavau ir priimu pasikalbėti visus norinčius.

Šie pokyčiai sumanyti, kai dar nedirbau meru.“

Kai išvydo atvežtus ir montuoti pradėtus užtvarus, V.Simelis sakė išgirdęs paaiškinimą, kad taip bus valdomi lankytojų srautai per pandemiją: „Atvirai sakant, nepritariu, bet viskas jau buvo padaryta administracijos direktorės įsakymu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.