V. Blinkevičiūtė pratrūko: nesuprantu, kokį vaidmenį atlieka galimybių pasas

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė kritikuoja valdančiųjų veiksmus valdant COVID-19 pandemiją ir mano, kad reikia, įvertinus dabartinę situaciją, peržiūrėti sprendimus dėl galimybių paso taikymo. Socialdemokratų lyderė taip pat įsitikinusi, kad savivaldybės turi turėti galimybę apsispręsti, kokias pandemijos valdymo priemones taikyti.

Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 9:06 AM

„Aš tikrai daugiau esu šalininkė, kad kiekviena savivaldybė galėtų nuspręsti, kokių priemonių reikia imtis dėl tam tikrų renginių... Pasižiūrėkime, jau yra kelios savivaldybės, kurios įvertino esamą situaciją ir sako, kad reikėtų laikinai apriboti renginius uždarose patalpose. Dar yra kitos savivaldybės, kurios sako, kad gal dalis moksleivių, dalis klasių turėtų pereiti į nuotolinį mokymą“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Vis tik socialdemokratų lyderė mano, kad nuotolinio mokymo įvedimas savivaldybėse turi būti kraštutine priemone.

„Taigi, kiekviena savivaldybė, kas yra normalu, turi vertinti esamą situaciją ir priimti tam tikrus sprendimus. Nes aš manau, kad geriausiai jaučia ir geriausiai mato, kokių priemonių reikia imtis tam, kad būtų apsaugoti žmonės kaip galima geriau“, – pabrėžė ji. V. Blinkevičiūtė negaili kritikos dėl pandemijos valdymo. LSDP pirmininkė įsitikinusi, kad, įvertinus dabartinę situaciją, reikia keisti Vyriausybės sprendimą dėl galimybių paso.

„Tų kelių procentų žmonių įsitikinimo vis tiek nepakeisi, tie žmonės, kaip nesiskiepijo, taip, ko gero, ir nesiskiepys. Tačiau gal jie testuojasi, tai va testavimo prieinamumą reikia padidinti. Tačiau galimybių pasas, niekaip nesuprantu, kokį vaidmenį atlieka. Supriešinimą visuomenėje? Tai ar mums taip mažai jau susipriešinimo? Man atrodo, kad reikia eiti atvirkštiniu keliu“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad valdančiųjų pandemijos valdymo modelį ketvirtadienį sukritikavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Šalies vadovas akcentavo, kad pandemijos pobūdis keičiasi, todėl, pasak jo, reikia kuo skubiau keisti COVID-19 pandemijos valdymo strategiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.