V. Blinkevičiūtė: S. Skvernelio partija kuriasi keistoku pagrindu, todėl jai lengva nebus

Socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad ekspremjero Sauliaus Skvernelio buriama partija „Vardan Lietuvos“ šeštadienį atsiras turėdama „keistoką pagrindą“. Politikė pažymi, kad būsimai konkurentei centro kairės stovykloje bus sunku dirbti, mat partiją sudarys žmonės, atėję kone iš visų Lietuvos partijų.

Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 9:28 AM, atnaujinta Jan 28, 2022, 9:36 AM

„Aš pirmiausiai linkiu Sauliui stiprybės, kadangi partija kuriasi šiek tiek keistoku pagrindu. Turbūt pirmą kartą Lietuvoje iš visų partijų, ar tai būtų valstiečiai, ar konservatoriai, ar Darbo partijos, ar Tvarkos ir teisingumo, ar tų pačių socialdemokratų atstovai – dalis jų subėgo į tą (S. Skvernelio – ELTA) partiją. Kokio nors vertybinio pagrindo ar bendro tikslo aš nelabai suprantu“, – „Žinių radijui“ sakė socialdemokratų pirmininkė, pažymėdama, kad naujai gimsiančiai partijai lengva tikrai nebus.

„Galėčiau palinkėti, kad būtų kuo mažiau dūmų, nes žmonės sueina skirtingi, turintys skirtingus įsitikinimus, nepritapę prie kitų partijų. Lengva nebus...,“ – teigė politikė.

Tačiau, nepaisant visko, V. Blinkevičiūtė akcentavo matanti galimybę socialdemokratams bendradarbiauti su šeštadienį atsirasiančia politine jėga.

„Nuoširdžiai linkiu sėkmės ir pamatysime, kaip seksis. Jeigu sutaps kai kurie sprendimai, kurie yra siūlomi Lietuvos žmonių gyvenimo situacijai pagerinti, tai mes tikrai dirbsime kartu“, – teigė politikė.

ELTA primena, kad šeštadienį Palangoje planuojamas ekspremjero S. Skvernelio buriamos partijos steigiamasis suvažiavimas. Jo metu numatyta išrinkti partijos pirmininką ir jo pavaduotojus, kitų valdymo organų narius. Pastaruoju metu apie sprendimą jungtis prie steigiamos partijos „Vardan Lietuvos“ pareiškė politikai iš socialdemokratų, „valstiečių“ ir kitų politinių partijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.