Savivaldybė neleido „Šeimų sąjūdžiui“ Vasario 16-ąją Vilniaus centre rengti mitingą

Vilniaus savivaldybė atmetė „Šeimų sąjūdžio“ pateiktą prašymą Vasario 16-ąją organizuoti mitingą Vilniaus centre. Tą patvirtino ir „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ vadovas Raimondas Grinevičius.

Seimas, protestas Sausio 13-ąją<br>T.Bauro nuotr.
Seimas, protestas Sausio 13-ąją<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2022, 5:26 PM, atnaujinta Jan 31, 2022, 5:45 PM

„Išnagrinėjus pateiktą pranešimą ir pateiktus paaiškinimus apie planuojamą mitingą, įvertinus valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir vadovaujantis Lietuvos Respublikos susirinkimo įstatymo 7 straipsnio 6 dalimi, 2022 m. vasario 16 d. 11–14 val. planuojamas mitingas šalia paminklo Jonui Basanavičiui nėra galimas suderinti, kadangi minėta vieta įtraukta į valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius“, – informavo Vilniaus savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas.

Tokį savivaldybės sprendimą patvirtino ir „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ vadovas Raimondas Grinevičius.

„Atsakymas neigiamas iš savivaldybės. Paaiškinimas toks, kad tose vietose vyks savivaldybės koordinuojami renginiai. Pagal susirinkimų įstatymą Kovo 11-osios ir Vasario 16-osios šventinėms dienoms yra numatyta savivaldybei pirmenybė“, – portalui lrytas.lt teigė R.Grinevičius.

Paklaustas, ar svarstys organizuoti kitokio pobūdžio susibūrimą, R.Grinevičius sakė, kad tokių planų yra.

„Rytoj pristatysiu tarybai, kad gautas toks atsakymas ir kolektyvas spręs. Tas faktas, kad organizuoti nieko neina, leidimo neduota. Žiūrėsim, kažkokiais teisiniais būdais kažką organizuosime“, – sakė jis.

„Lietuvos šeimų sąjūdžio“ vadovas sakė, kad Vasario 16-ąją nebūtų organizuojamas protestas. Anot jo, tai būtų siekis paminėti svarbią Lietuvai šventę.

„Čia irgi nebūtų buvęs protestas. Norėjome žmonėms parodyti, kad atėjo laikas pačiai visuomenei pasidaryti šventes ir nelaukti valdžios palaimos. Jie, apsitvėrę tvoromis, uždara žmonių grupė pasidaro sau šventę. Žmonės jau turi suprasti, kad reikia atsiriboti nuo valdžios organizuojamų švenčių ir patys žmonės turi sau susikurti šventes. Ten buvo ruošiama ir graži programa, ir su edukaciniais elementais, kaip protesto ten būtų buvę keletas sakinių tik.

Dar galima pabrėžti tokį dalyką, kad tokie būtent veiksmai, elementariausias neleidimas žmonėms susirinkti ir patiems paminėti Vasario 16-ąją dar daugiau audrina visuomenę, dar iš visuomenės sulauks didesnės neapykantos. Tokias klaidas daryti politikams... Aš ne politikas, bet man absurdas, kai pagalvoju“, – teigė R.Grinevičius.

Vilniaus savivaldybė tokį sprendimą pagrindė Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatyme numatytomis nuostatomis.

„Primename, kad Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo 7 straipsnio 6 dalis numato, kad minint valstybės šventes: vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, pirmumo teisė pasirinkti renginio vietą ir laiką suteikiama valstybės ar savivaldybių institucijoms“, – teigė Vilniaus savivaldybės atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.