Arvydas Lekavičius. Medžiojantys prokurorai turi draustinių

Aplinkos ministras S.Gentvilas pasigyrė, kad šiemet po septynerių metų pertraukos Lietuvoje atsiras naujų draustinių. Net dvylika.

 A.Lekavičius.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Lekavičius.<br> lrytas.lt montažas.
Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 5:55 AM

Vis dėlto Aplinkos ministerijai derėtų įsidėmėti, kad draustinių ar medžioklės plotų ribas ji braižo toli gražu ne viena. Su aplinkosaugininkais bene labiausiai konkuruoja prokurorai.

Antai Druskininkuose prokurorams draustinis – tik kurorto merui R.Malinauskui oponuojančių politikų teritorijos. Užtat medžioklės plotai itin platūs. Net pasitelkę aukštus šalies politikus prokurorai ilgai medžiojo vadinamąjį Vijūnėlės dvarą, kol jis pagaliau tapo jų grobiu ir statybinio laužo krūva.

Dabar medžiotojų taikiklyje atsidūrė šalia aerodromo jau įrengti teniso aikštynai. Kuo jie užkliuvo prokuratūrai, protu sunkiai suvokiama. Mat jais džiaugiasi ir vietos gyventojai, ir svečiai. Tačiau viešuoju interesu prisidengę ir medžioklės aistros apimti pareigūnai jau taikosi į aikštyną iš patrankos.

Įdomiausia, kad prokurorų medžioklės teritorijos gali atsidurti prie pat jų draustinių ribų.

Antai griauti skandalingai šalia jūros iškilusias Palangos dušines jie visaip kaip purtėsi ir tebesipurto. Draustinis. O tai pačiai Palangos savivaldybei priklausančioje Šventojoje buvo užsimota su žeme sulyginti kelis kartus didesnį ir visiškai legaliai iškilusį „Elijos“ kompleksą.

Jeigu prokurorų užmačios būtų buvusios patenkintos, projekto plėtotojui V.Šimaičiui būtų tekę ne tik nugriauti jau pastatytus kelis daugiaaukščius pastatus, bet ir išardyti nutiestą daugiau kaip 2 kilometrų ilgio kelią, vandentiekio trasą.

Bet teismai, suabejoję, ar prokuratūra iš tiesų gina viešąjį interesą, neleido, kad būtų įgyvendinti visi medžiotojų kėslai.

Panašiai ir Kuršių nerijoje. Štai garsieji A.Sabonio boteliai, dėl kurių tiek iečių sulaužyta, stovi kaip stovėję, nes jie yra teisėsaugininkų draustinyje. O kur kas kuklesnių pastatų savininkai Juodkrantėje gujami iš jų lauk pasamdžius buldozerius.

Todėl kai kurie ūkininkai visai be reikalo piktinasi tikraisiais medžiotojais. Na, ir kas, jeigu patriukšmaus šaudydami. Bet jei tavo žemę prokurorai norės paskelbti savo medžioklės plotais, joje neliks akmens ant akmens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.