Vytautas Bruveris. Tautos gelbėjimas – lyg beždžionių cirkas

Opozicija pasiūlo, valdžia kategoriškai atmeta aiškindama, kad tai – „popsas“, tuščias oro virpinimas. Bet vėliau valdžia staiga pateikia tą patį kaip savo įrankį tautai gelbėti. Tada sulaukia kritikos ir pajuokų škvalo ir dėl to, kad verčia kailį, beždžioniauja, ir dėl to, kad užsiima „popsu“ bei tuščiu oro virpinimu.

Vytautas Bruveris.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Bruveris.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 6:29 AM

Antai opoziciniai valstiečiai rudenį pasiūlė, kad visiems 65 metų ir vyresniems senjorams už skiepą būtų mokamas 100 eurų prizas. Kritikai, tarp kurių buvo ir valdantieji, šią idėją išjuokė kaip diskriminacinę kitų amžiaus grupių atžvilgiu, neetišką, tvirkinančią, tuščią. O po to staiga Vyriausybė tėkštelėjo tą patį siūlymą – tik amžių padidino iki 75 metų.

Galiausiai paaiškėjo, kad kritikai buvo teisūs, – toks skatinimas skiepytis tebuvo kosmetinis, o daliai visuomenės net sudarė įspūdį, jog valdžia tiesiog nebežino, ko griebtis.

Identišką istoriją, regis, matome ir dabar – kainų fronte.

Opozicija seniai mėgina apšokti trypčiojančią valdžią ir jau kuris laikas siūlo įvairias lengvatas produktams ar paslaugoms, o valdantieji nuo tokių projektų atsišaudo.

Atsišaudė ir nuo idėjos PVM centriniam šildymui sumažinti iki nulio per šildymo sezoną, nes šį siūlymą teikė opoziciniai socialdemokratai. Bet sezonui įsibėgėjus, gyventojams gavus dideles sąskaitas ir dėl to raunantis paskutinius plaukus Vyriausybė iš pradžių paskelbė svarstanti PVM centriniam šildymui sumažinti iki 5 proc., o dabar – jau ir iki nulio.

Daugelis verslo atstovų ir ekonomistų šią idėją pliekia, nes per 20 milijonų eurų, kurių reikėtų šiai lengvatai kompensuoti labiausiai nuo šildymo kainų kenčiantiems vilniečiams, mokėtų visa Lietuva, be to, tai esą tik tuščias oro pašildymas.

Prieš nulinį tarifą – net valdančiojoje koalicijoje esantys liberalai su Seimo pirmininke V.Čmilyte-Nielsen priešakyje.

Taigi jei ši idėja dar ir žlugs parlamente dėl koalicijos nesugebėjimo susitarti, visa valdžia atrodys dar juokingiau, nei atrodo dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.