L. Savickui ir buvusiam S. Skvernelio patarėjui greitųjų testų pirkimo byloje panaikintas specialiųjų liudytojų statusas

Seimo nariui, buvusiam Vyriausybės vicekancleriui Lukui Savickui bei tuomečiam ekspremjero Sauliaus Skvernelio patarėjui Jonui Kairiui panaikintas specialiųjų liudytojų statusas ikiteisminiame tyrime dėl greitųjų COVID- 19 testų pirkimo. Minėti asmenys kone prieš pusantrų metų pradėtoje byloje liko tiesiog liudytojais. Apie tai pranešė portalas „Delfi“.

Lukas Savickas<br>T.Bauro nuotr.
Lukas Savickas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2022, 10:12 AM

Ikiteisminis tyrimas dėl greitųjų testų pirkimo buvo pradėtas 2020 metų birželį, kilus įtarimams dėl Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) ir įmonės „Profarma“ sutarties. Tyrimo duomenimis, sudarydama 6 mln. eurų vertės sutartį dėl greitųjų COVID-19 viruso nustatymo testų pirkimo, įmonė galimai klastojo dokumentus ir pirkėjui pateikė melagingus duomenis apie greitųjų testų gamintoją.

Ikiteisminis tyrimas vykdomas dėl galimo sukčiavimo, dokumentų klastojimo, neteisėtu būdu įgytų lėšų legalizavimo ir, įtariama, piktnaudžiavimo sudarant greitųjų testų, skirtų COVID-19 virusui nustatyti, pirkimo sutartį.

Šiame tyrime kaip liudininkas buvo apklaustas ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Politikas „Delfi“ patikino, kad jo statusas nepasikeitė ir jis liko liudytoju.

Anksčiau buvo skelbta, kad šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų pareikšti šešiems asmenims. „Delfi“ nurodo, kad šiuo metu prokuratūros atstovai įtariamųjų skaičiaus byloje pokyčių nekomentuoja.

Specialiojo liudytojo statusas reiškia, kad asmuo gali tapti įtariamuoju, tačiau įrodymų, kad būtų galima jam pareikšti įtarimus, nepakanka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.