Pabradės poligone – aukščiausio lygmens kovinio šaudymo pratybos

Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje vyksta aukščiausio lygmens kovinio šaudymo taktikos pratybos.

Pabradės poligonas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pabradės poligonas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 12:38 PM

Kaip antradienį pranešė Lietuvos kariuomenė, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pratybose naudojamos pėstininkų kovos mašinos „Vilkas“.

Pasak pranešimo, tokie mokymai – paskutinis karinio vieneto treniruočių etapas, kuomet poligone kariai ir karinė technika manevruoja šaudydami nebe imitaciniais, o realiais koviniais šaudmenimis. Pratybos vyksta vasario 1–9 dienomis.

„Brigada toliau sėkmingai tęsia kovos technikos integravimą į savo struktūrą. Šios pratybos praktiškai demonstruoja „Vilkų“ galimybes bei sudaro sąlygas vykdyti kombinuotų ginklų manevrą mūšio sąlygomis“, – pranešime sakė Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Petkevičius.

Kariuomenė pranešime pažymi, kad kovinio šaudymo taktikos pratybos yra aukščiausias karinio rengimo lygmuo, kuriam pasiekti reikia daug laiko vykdant visų turimų padalinio ginklų specialistų rengimą, treniruotes su garsine amunicija, treniruotes simuliatoriuose bei vykdant žemesnio lygmens mokymus.

Pratybų situacijos kariams kuriamos kuo realistiškesnės ir artimesnės tikram mūšiui, šaudoma skirtingoje aplinkoje – miškingoje ir atviroje vietovėje, sudaroma galimybė šaudyti į stacionarius bei judančius taikinius, imituojančius tiek pėstininkus, tiek kovos techniką, teigiama pranešime.

„Pratybų scenarijus buvo sukurtas taip, kad nebūtų lengva, kiltų iššūkių, sąlygas taip pat sunkino ir žiemiški orai. Galiu tik didžiuotis vyrais, kurie demonstruoja individualius pėstininko įgūdžius, gebėjimą išnaudoti turimas ginkluotės sistemas ir darnaus mechanizmo veikimą dinamiškame mūšio lauke“, – sako pratybų vadovas kapitonas Marius Dzencevičius.

Pratybų metu kariai buvo įvertinti kaip parengti vykdyti užduotis, gebantys užtikrinti sąveiką tarp pėstininkų ir kovos mašinų bei priskirtų žvalgybos, netiesioginės ugnies, logistikos padalinių. Pasiekę šį karinio rengimo lygį Algirdo bataliono kariai toliau dalyvaus dar sudėtingesnėse pratybose bei treniruotėse su naujosiomis pėstininkų kovos mašinomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.