Vytautas Bruveris. Seimo vokeliams pandemija – į naudą

Gyvenimą uždarę karantinai užspaudė daug ką, tačiau tik ne vadinamųjų parlamentinių lėšų tėkmę į Seimo narių vokelius prie algų. Užpernai į tuos vokelius sutekėjo per 1,45 mln. eurų, o pernai – daugiau nei ketvirčiu milijono daugiau.

 „Suvenyrai ir gėlės, advokatų paslaugos ir reklama žiniasklaidoje – visam tam irgi plūdo net didesnės lėšos nei anksčiau“, – V.Bruveris.<br> lrytas.lt montažas.
 „Suvenyrai ir gėlės, advokatų paslaugos ir reklama žiniasklaidoje – visam tam irgi plūdo net didesnės lėšos nei anksčiau“, – V.Bruveris.<br> lrytas.lt montažas.
Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 5:55 AM

Žinoma, Seimo nario mandato galiojimas nenutrūksta netgi atominio karo atveju. Be to, per pandemiją siekiantiems saugotis ir izoliuotis politikams gal dar labiau nei bet kada reikėjo naudotis ir asmeniniu transportu. Jam, kaip ir visada, teko liūto dalis visų parlamentarų išlaidų. Kai kurie tam išleido net po keliolika tūkstančių eurų.

Suvenyrai ir gėlės, advokatų paslaugos ir reklama žiniasklaidoje – visam tam irgi plūdo net didesnės lėšos nei anksčiau.

Dar pora naujovių – kai kurie tautos išrinktieji už šiuos pinigus ėmė mokytis ne tik užsienio kalbų, bet ir lankyti asmeninės saviugdos, disciplinos ar laiko valdymo programas. Mat tai dabar leidžia Seimo nustatyta tvarka.

Belieka laukti, kol ši tvarka bus patobulinta iki tiek, kad leis parlamentarams mokėti už sporto klubus ar grožio salonų paslaugas. Gal ne pro šalį būtų ir būrėjų salonai.

O kodėl gi ne? Kam toliau apsimetinėti, kad parlamentinei veiklai skirtos lėšos – iš esmės tokie pat pinigai, kuriuos Seimo narys gauna oficialios algos pavidalu? Bet vis tiek tos lėšos nenumalšina parlamentarų dejonių dėl esą nepadoriai mažų jų atlyginimų.

Neseniai net premjerė I.Šimonytė buvo paskelbusi, kad smarkiai per mažos ne tik Seimo narių, bet ir ministrų, Vyriausybės vadovo algos.

Jeigu taip, logiška būtų politikų atlyginimus pakelti įtraukiant ir tuos vokelius.

Tačiau šis nesibaigiantis procesas – kaip ir Seimo narių atostogos, kurių oficialaus įteisinimo seniai reikalauja, bet neišreikalauja Konstitucinis teismas. Viena vertus, vokeliai patogiau. Kita vertus, net drąsiausi politikai nesiryš didinti sau algų įsibėgėjant kainų krizei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.