I. Šimonytė interviu „Sky News“: Rusija mėgina atkurti Sovietų Sąjungą 2.0

Jungtinėje Karalystėje (JK) šiuo metu viešinti premjerė Ingrida Šimonytė interviu naujienų kanalui „Sky News“ teigė, kad prie Ukrainos sienų gausias karines pajėgas praėjusiais metais sutelkusi Rusija galimai mėgina atkurti Sovietų Sąjungą 2.0.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 2:22 PM

„Vadiname tai mėginimu atkurti Sovietų Sąjungą 2.0. Man nepatinka mūsų istorijos laikotarpis, kai buvome Sovietų Sąjungos sudėtyje. Rusija okupavo mūsų šalį, ji, skirtingai, nei tvirtina Kremlius, (prie Sovietų Sąjungos) savanoriškai neprisijungė. Tad jei manęs kas nors paklaustų, ar žinau, ko Kremlius siekia, nesu tikra, ar tai žino pats Kremlius. Tačiau ko jie tikrai nori, tai turėti kuo daugiau galimybių“, – teigė I. Šimonytė.

Interviu ėmusio žurnalisto paklausta apie Baltarusijoje netrukus prasidėsiančias bendras karines pratybas su Rusija, premjerė teigė, kad jos „visiškai pakeičia“ tenykštę saugumo infrastruktūrą.

Pasak jos, naujausi kariniai manevrai kelia nerimą ir priverčia apsvarstyti daugiau galimų scenarijų, nei prieš du mėnesius.

Tačiau kalbėdama apie tai, ar karinės pratybos galėtų tapti pretekstu įsiveržimui, premjerė nurodė negalinti spekuliuoti, bet pridūrė, kad tokių didelių karinių pajėgų regione nebuvo matyti nuo Šaltojo karo laikų.

ELTA primena, kad nuo praėjusių metų pabaigos Europoje tvyro įtampa, kai Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas ir buvo imta nerimauti dėl galimos invazijos.

Kremlius mainais į įtampos deeskalaciją pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų Ukrainos ir išvestų savo karius iš rytinių Europos šalių.

JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.