Pasieniečiai į Lietuvą neleido pateikti 10 migrantų, tačiau įleido du prieglobsčio pasiprašę žmonės

Antradienį pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos neleido patekti 10 neteisėtų migrantų. Latvijos pareigūnai praėjusią parą apgręžė 35 tokius užsieniečius, o į Lenkiją pirmadienį iš Baltarusijos nepateko 12 migrantų. Pirmadienį, sekmadienį bei trečiadienį VSAT nefiksavo atvejų, kai neteisėti migrantai būtų bandę neleistinose vietose patekti į Lietuvą. Šeštadienį pasieniečiai neįleido 17 atėjūnų, penktadienį – 9, ketvirtadienį – 11.

Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 9:09 AM

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių antradienį buvo įleisti du užsieniečiai. Tai nėra susiję su Baltarusijos režimo organizuotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais. „Tai Baltarusijos piliečiai, jie kirto sieną į Lietuvą ir pasiprašė prieglobsčio“, – nurodė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Antradienio naktį ties Druskininkų savivaldybe, prie sienos Baltarusijos pusėje, buvo iššauta viena signalinė raketa, ties Varėnos rajonu – 3. Vėlai vakare ties Druskininkų savivaldybe skirtingu metu dar buvo paleistos 4 signalinės raketos. Apie vidudienį maždaug pusantros valandos pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, girdėjosi pabūklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, nepateko 8301.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 35 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Pirmadienį į šalį neįleisti 43 tokie asmenys, sekmadienį – 36, šeštadienį – 49, penktadienį – 34, ketvirtadienį – 44, trečiadienį – 56.

Lenkijos pasieniečiai pirmadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 12 neteisėtų migrantų, sekmadienį – 5, šeštadienį – 2, penktadienį – 13, ketvirtadienį – 22, trečiadienį – 8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?