Vilniaus apygardos prokuratūrai pretenduoja vadovauti J. Laucius ir J. Rėksnys

Vadovauti Vilniaus apygardos prokuratūrai pretenduoja du prokurorai – dabartinis jos vadovas Justas Laucius ir vienas šios prokuratūros skyrių vadovų, Prokurorų profesinės sąjungos pirmininkas Julius Rėksnys.

Justas Laucius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Justas Laucius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Justas Laucius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Justas Laucius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 9, 2022, 1:35 PM

Trečiadienį paskelbtoje išvadoje rašoma, kad Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos nariai balsavo dėl abiejų prokurorų pripažinimo lygiaverčiais ir tinkamiausiais kandidatais.

J. Laucius ir J. Rėksnys surinko po 4 komisijos narių balsus.

„Atsižvelgdama į pretendentų dalykines ir asmenines savybes, vadovavimo ir profesinę patirtį, taip pat kitas svarbias aplinkybes, komisija mano, kad tinkamiausi ir lygiaverčiai abėcėlės tvarka kandidatai užimti 2022 m. kovo 22 d. atsilaisvinančias Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas yra Justas Laucius ir Julius Rėksnys. Abu kandidatai laikomi lygiaverčiais ir tinkamais pagal dalykines ir asmenines savybes eiti pareigas“, – rašoma komisijos išvadoje.

Kuris iš kandidatų bus skiriamas Vilniaus apygardos vyriausiuoju prokuroru, spręs generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Dabartinis Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas J. Laucius apibūdinamas kaip motyvuotas, aukštos profesinės kvalifikacijos ir nuolatos keliantis profesinę kvalifikaciją mokymuose, turintis tokio pobūdžio veiklos vadovavimo patirties ir lyderio savybių bei polinkį dominuoti, dalyvaujantis įvairių darbo grupių ir komisijų veikloje, teisėkūros ir prokuratūros veiklos tobulinime.

„Dalykiškas, iniciatyvus, atsakingas, žinantis apygardos atliekamus darbus, turintis viziją prokuratūros veiklos tobulinime ir pradėtų darbų tęstinume, gebantis efektyviai organizuoti darbą ir išmanantis vidinės bei viešosios komunikacijos ypatumus, todėl gali tęsti Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas“, – teigia komisija.

Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras J. Rėksnys apibūdinamas kaip motyvuotas, aukštos profesinės kvalifikacijos ir nuolatos keliantis profesinę kvalifikaciją mokymuose, turintis ilgametę vadovavimo darbo patirtį ir lyderio savybių, dalyvaujantis įvairių darbo grupių ir komisijų veikloje, teisėkūros ir prokuratūros veiklos tobulinime.

„Turintis analitinį mąstymą, iniciatyvus, atsakingas, turintis viziją prokuratūros veiklos tobulinime, pasižymintis administraciniais ir socialiniais įgūdžiais, išmanantis vidinės bei viešosios komunikacijos ypatumus, todėl gali save tinkamai realizuoti užimdamas Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas“, – mano komisija.

Prokuratūros veteranai

J. Laucius ir J. Rėksnys prokuratūroje dirba apie 30 metų, abu yra dalyvavę tiriant itin sunkių nusikaltimų tyrimuose.

J. Laucius vadovavo ir palaiko valstybinį kaltinimą „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, yra vadovavęs tiriant Eglės Kusaitės bylą dėl rengimosi įvykdyti teroro aktą, buvusio policininko Viliaus Karaliaus bylą dėl kontrabandos, šnipinėjimo ir kitiems didelio atgarsio sulaukusiems tyrimams.

J. Rėksnys yra tyręs su organizuotu nusikalstamumu susijusias bylas, tyrė nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada“ narių įvykdytus nusikaltimus, kitus sunkius ir didelį atgarsį sukėlusius nusikaltimus, susijusius su žmogaus gyvybe ir sveikata.

J. Rėksnys 2017 metais yra siekęs užimti Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas, komisijos jis buvo įvertintas geriausiai, tačiau tada tuometinis generalinis prokuroras Evaldas Pašilis į pareigas paskyrė J. Laucių.

Buvęs generalinis prokuroras J. Rėksniui anksčiau buvo skyręs tarnybinę nuobaudą ir pažeminęs jį pareigose už pasisakymus Seimo komisijoje dėl galimos neteisėtos įtakos politiniams procesams, dėl jos dabar vyksta bylinėjimasis Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme. Pirmos instancijos teismas nuobaudą J. Rėksniui panaikino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.