Prezidentūra rimai vertina karines pratybos prie Lietuvos sienos

Ketvirtadienį prasidėjus bendroms Rusijos ir Baltarusijos karinėms pratyboms prie Lietuvos sienos, prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė akcentuoja, kad pratybas reikėtų vertinti rimtai.

Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-10 09:07

Karinės pratybos prie mūsų sienos visada vertintinos rimtai. Vėlgi, tai yra laike apibrėžtos pratybos, kiek žinome, ši aktyvioji fazė ketina trukti maždaug dešimt dienų, tačiau žiūrėsime, kas vyks po to“, – ketvirtadienį LRT radijui teigė prezidento vyriausioji patarėja. Anot A. Skaisgirytės, viliamasi, kad pasibaigus pratyboms Rusijos pajėgos iš Baltarusijos išvyks.

„Tikimės, kad po to Rusijos pajėgos bus grąžintos atgal į Rusiją iš Baltarusijos“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Baltarusijoje oficialiai prasideda Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Sąjungos ryžtas 2022“, kurioms vykdyti Rusija pasiuntė tūkstančius karių į Baltarusiją, šiauriau Kijevo.

Be to, likus kelioms dienoms iki planuojamų karinių pratybų, Rusija į Baltarusiją permetė nežinomą skaičių naikintuvų „Sukhoi Su-25SM“.

Vakarai baiminasi, kad Rusija galimai planuoja įsiveržimą į Ukrainos teritoriją. Kremlius tai griežtai neigia ir savo ruožtu kaltina NATO kurstant įtampą regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.