Vytautas Bruveris. Partijos kerštas – net bėglės broliui

Kaip elgiasi racionalių žmonių partija, jei vienas arba keli jos nariai, ypač užimantys svarbius postus, pabėga į aršių priešų stovyklą? Paprastai pradeda aiškintis, kodėl taip įvyko. Demokratijos labui.

 Vytautas Bruveris. Partijos kerštas – net bėglės broliui.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Vytautas Bruveris. Partijos kerštas – net bėglės broliui.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Gudišauskienė.
E.Gudišauskienė.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 6:21 AM, atnaujinta Feb 10, 2022, 7:43 AM

O kaip pavadinti partiją, kuri tokiu atveju ima sukti galvą, kaip kuo žiauriau atkeršyti bėgliams? Jei ne jiems, tai bent jų artimiausiems giminaičiams.

Vienetinis atvejis, kitaip sakant, smulkmena. Taip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiai viešumoje įvertino Kauno miesto savivaldybės tarybos konservatorių frakcijos seniūnės E.Gudišauskienės ir kito įtakingo jos bendražygio V.Gudėno perbėgimą į buvusio premjero S.Skvernelio vadovaujamą naująją partiją.

Galimos šio perbėgimo priežastys – kaip ant delno. Bent E.Gudišauskienės atveju. Tai tebesitęsiantis laikinosios sostinės konservatorių konfliktas dėl lyderystės, partijos vadovybei akivaizdžiai remiant į švietimo, mokslo ir sporto ministrės vietą pasodintą J.Šiugždinienę, taip pat E.Gudišauskienės nuoskauda dėl to, kad ji be ceremonijų buvo užblokuota nuo kandidatavimo Seimo rinkimų vienmandatėje apygardoje.

Kad ir kaip būtų, už uždarų durų Seimo konservatorių frakcijos nariai ėmė austi ugningus keršto planus. Ir ne E.Gudišauskienei, o jos broliui A.Cechanavičiui. Mat jis – Vyriausybės atstovas Kauno ir Marijampolės apskrityse. Tai, kad į šį postą jį buvo paskyręs S.Skvernelis, daugeliui konservatorių tapo ir E.Gudišauskienės išdavystės paaiškinimu, ir dar vienu argumentu, kodėl dabartinė Vyriausybė jį turi išmesti iš darbo.

Kai kurie įsijautę konservatorių frakcijos nariai net ėmė siūlyti, kaip tai padaryti, – atlikti visų Vyriausybės atstovų apskrityse skyrimo reorganizaciją.

Bet visus tokius keršto užmojus nutraukė ne kas kitas, o nepartinė premjerė I.Šimonytė, kuri griežtai nukirto, kad tokiais darbeliais neužsiims.

Štai ir pasakyk po to, žmogau, ar naudinga partijoms, kai nepartiniai veikėjai vairuoja itin svarbias partines vežėčias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.