Per parą į Lietuvą pareigūnai neįleido 18-os neteisėtų migrantų iš Baltarusijos

Praėjusią parą pareigūnai neįleido 18-os užsieniečių, mėginusių neteisėtai patekti į šalį iš Baltarusijos, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-11 09:04

Trečiadienį, pirmadienį bei sekmadienį bandymų neteisėtai patekti į Lietuvą nefiksuota, antradienį pasieniečiai neįsileido dešimties užsieniečių, šeštadienį – 17, penktadienį – devynių. 

Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių ketvirtadienį įleistų užsieniečių nebuvo. 

Apie vidurnaktį iš ketvirtadienio į penktadienį ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje iššautos dvi signalinės raketos, o ties Varėnos rajonu – trys raketos. Maždaug tuo pačiu metu kitoje vietoje Baltarusijos pusėje ties Varėnos rajonu šaudyta iš automatinio ginklo.

Kaip ir anksčiau pastaruoju metu, ketvirtadienį pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, buvo girdėti pabūklų šūviai. 

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8319. Kai kurie iš jų į šalį patekti galėjo mėginti ne po vieną kartą.

Tarnybinių ginklų pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Latvijoje praėjusią parą neįleisti 27 migrantai, ankstesnėmis dienomis taip pat fiksuota po kelias dešimtis tokių atvejų. Lenkijoje fiksuojama nuo kelių iki keliolikos tokių mėginimų.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.