Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Lietuva.<br>lrytas.lt koliažas.
 Lietuva.<br>lrytas.lt koliažas.
 Lietuva.<br>L.Kavaliausko nuotr.
 Lietuva.<br>L.Kavaliausko nuotr.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
 Lietuva.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 12, 2022, 11:27 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 7:50 AM

Biržai

Netinkamą komentarą internete parašęs 40 metų biržietis V.Janulis užsidirbo teistumą. Už tyčiojimąsi ir žmonių grupės niekinimą dėl lytinės orientacijos jam pusmečiui skirta laisvės apribojimo bausmė.

Socialiniame tinkle po įkeltu vaizdo įrašu „Lietuvoje vyksta „Baltic Pride“ festivalio eitynės už lygybę“ biržietis iš savo paskyros parašė komentarą ir kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su kitos orientacijos žmonėmis.

Panevėžys

Automobilį „Nissan“ pirkęs 37 metų panevėžietis nukentėjo nuo sukčiaus. Vyras su 32 metų pardavėju susitiko S.Kerbedžio gatvėje, prie geležinkelio stoties esančioje aikštelėje. Automobilis atrodė tvarkingas, tad vyrai greitai sukirto rankomis. Čia pat abu sudarė pirkimo ir pardavimo sutartį.

Vyras sumokėjo 5 tūkst. eurų ir, gavęs mašinos raktelius, išsiskyrė su pardavėju. Netrukus paaiškėjo, kad pardavėjas pardavė ne jam priklausantį automobilį. Pareigūnai iš nukentėjusiojo paėmė automobilį, jis bus perduotas tikrajam savininkui.

Klaipėda

„Kodas M, arba Meilė“ – tokią naują ekskursiją parengė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras prieš Valentino dieną. Jos metu pasakojama apie visokią meilę – tai jūrininkų meilės istorijos, platoniška Vydūno meilė, poeto Simono Dacho ir Anikės, karalienės Luizės ir karaliaus Frydricho Vilhelmo III meilės viražai, rašytojos Ievos Simonaitytės meilė Klaipėdos kraštui ir kt.

Ekskursijos metu bus aplankytos Klaipėdos vietos, su kuriomis susijusios šios asmenybės ar kur palankiausia prisišaukti magišką meilės jausmą.

Beveik ketvirtis milijono eurų bus skirta Klaipėdos patrauklumui didinti. Šie pinigai numatyti tikslinių sričių verslams ir talentams pritraukti. Tikimasi, kad tai padės sukurti daugiau naujų darbo vietų, organizuoti tarptautinius renginius.

Pinigų bus atseikėta konferencijų turizmui – dalykinėms ir profesinėms konferencijoms organizuoti. Tai turėtų padėti spręsti sezoniškumo problemas, didinti Klaipėdos konkurencingumą.

Be to, turizmo paskata sietina su viešbučių ir kavinių veikla.

Nemunaitis

65 metų Alytaus rajono gyventojas savo namų kieme kasė duobę ir į ją įkrito.

Iškviesti ugniagesiai gelbėtojai iš 1,5 metro gylio duobės vyrą ištraukė nebegyvą.

Žibintai

Šalies rajonuose patižę keliai vis dažniau tampa ir gyventojų, ir specialiųjų tarnybų galvos skausmu. Penktadienį apie 4 val. ryto ugniagesių gelbėtojų pagalbos šaukėsi policijos pareigūnai, kurių mikroautobusas įklimpo ties Jurbarko rajono kaimu.

Klampynėje įstrigo ir sunkiasvorė gelbėtojų mašina. Policininkų ir ugniagesių transporto priemones pavyko ištempti tik traktoriumi atvažiavusiam ūkininkui.

Pažagieniai

Gyvenvietėje prie Panevėžio 44 metų vyras neberado prieš 7 metus pagamintos mašinos „Hyundai“ su angliškais numeriais. Mašiną jis buvo palikęs daugiabučio kieme.

Savininkas mašinoje laikė ir visus dokumentus. Ši aplinkybė vagims turėtų būti paranki, nes tuomet jiems bus paprasčiau tvarkyti detalių pardavimo reikalus.

Šiauliai

Šiaulių profesinio rengimo centras artėjančias valstybines šventes nusprendė pasitikti nauju rekordu – pagamino dydžiu į Lietuvos rekordų knygą pretenduojančią pašto dėžę.

Įspūdingo dydžio pašto dėžei pagaminti prireikė 34 kvadratinių metrų medžio plaušo plokščių, 6 kvadratinių metrų OSB plokščių, 103,7 metro medžio tašelių, 752 medvaržčių, 8,87 metro ilgio dekoracinės juostos, pusės litro klijų ir 1826 skirtingų spalvų popierinių širdelių. Dėžės aukštis yra 2,825 metro, plotis – 4,005 metro, gylis – 1,225 metro.

Kupiškis

Į Aplinkos apsaugos departamentą pasiaiškinti dėl padaryto aplinkosauginio pažeidimo iškviestas kupiškėnas nuėjo ne tuščiomis rankomis. Maišelyje jis nusinešė dovaną pareigūnams pamaloninti – maisto produktų ir alkoholinių gėrimų.

Apie bandymą papirkti pareigūnas informavo savo vadovybę, o ji – Specialiųjų tyrimų tarnybos centrinę būstinę Vilniuje. Protokolas kupiškėnui buvo surašytas už netinkamą atliekų tvarkymą, jis sulaukė tik įspėjimo.

Palanga

Kurorte atrastas dar vienas sovietinis bunkeris. Jis atkastas tvarkant žemės sklypą Vytauto g. ir Palangos miesto civilinių kapinių pietinio pakraščio kampe. Sklypą įsigijęs tenisininkas norėjo įrengti teniso aikštyną. Sklype pūpsojo žemių pylimas, kurį nustumdžius paaiškėjo, kad ten – bunkeris. Tai – 1940–1941 m. įrengtos vadinamosios Molotovo linijos fortifikacinis įtvirtinimas.

Sklypo savininkui surašytas reikalavimas išsaugoti karinį paveldą, kol bus priimtas sprendimas dėl jo teisinės apsaugos statuso. Žmonės pasakojo, kad iki 8-ojo dešimtmečio pradžios bunkeris dar pilkavo pievoje, bet statant Palangos jūrininkų ligoninės reabilitacijos centrą nutarta gelžbetonio monstrą paslėpti po žeme. Bunkeris yra stačiakampio formos su patalpomis viduje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?