Antrą parą iš eilės nefiksuota bandymų neteisėtai patekti į Lietuvą

Pasienyje su Baltarusija antrą parą nefiksuota bandymų neteisėtai patekti į Lietuvą, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2022, 9:13 AM

Penktadienį pareigūnai užkirto kelią į Lietuvą patekti devyniems migrantams, ketvirtadienį – 18-ai.

Trečiadienį ir pirmadienį taip pat nefiksuota tokių bandymų. Antradienį pasieniečiai neįsileido 10-ies migrantų. Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių sekmadienį įleistų užsieniečių nebuvo. Sekmadienį paryčiais ties Varėnos rajonu Baltarusijos pusėje iššautos keturios signalinės raketos, o dieną paleisti trys šūviai. Vakare ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje iššautos trys signalinės raketos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą neįleista per 8,3 tūkstančio. Dalis užsieniečių į šalį patekti bandė ne po vieną kartą.

Tarnybinių ginklų praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Latvijoje per parą ir toliau fiksuojama po kelias dešimtis bandymų neteisėtai kirsti sieną, Lenkijoje tokių atvejų pasitaiko po keliolika.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.