Į Lietuvą vėl nemėgino patekti nė vienas neteisėtas migrantas, vėl girdėjosi pabūklų ir automatinių ginklų šūviai

Pirmadienį, kaip ir prieš tai buvusias abi savaitgalio paras, nebuvo atvejų, kai pasieniečiams būtų tekę apgręžti į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Latvijoje situacija išlieka visai kita – jos pasieniečiai praėjusią parą į šalį neįleido 45 tokių užsieniečių.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 9:03 AM

Į Lenkiją sekmadienį iš Baltarusijos nepateko 10 migrantų. Penktadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą įeiti 9 migrantams, ketvirtadienį – 18. Trečiadienį irgi nebuvo iš Baltarusijos į Lietuvą ėjusių ir apgręžtų užsieniečių. Antradienį pasieniečiai neįsileido 10 tokių atėjūnų. Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį įleistų užsieniečių nebuvo.

Pirmadienio naktį ties Druskininkų savivaldybe, prie sienos Baltarusijos pusėje, buvo iššauta signalinė raketa. Vakare ir prieš vidurnaktį į antradienį irgi ties Druskininkų savivaldybe skirtingu metu Baltarusijos pusėje prie sienos buvo iššautos 7 signalinės raketos. Pirmadienį nuo ryto iki popietės pietinėje Lietuvos dalyje, Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi, vėl girdėjosi pabūklų ir automatinių ginklų šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, nepateko 8328.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelniusiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Pirmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 45 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Sekmadienį į šalį neįleisti 38 tokie asmenys, šeštadienį – 34, penktadienį – 41, ketvirtadienį – 27, trečiadienį – 33, antradienį – 35.

Lenkijos pasieniečiai sekmadienį ir šeštadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti po 10 neteisėtų migrantų, penktadienį – 12, ketvirtadienį – 24, trečiadienį – 15, antradienį – 20.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.