Į Ukrainą išvyksta Lietuvos kariuomenės oro gynybos specialistai

Vasario 15 d. į Ukrainą išvyksta Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono karių grupė. Per kelias ateinančias savaites šie kariai padės Ukrainos kariuomenei įsisavinti iš Lietuvos gautas artimojo nuotolio oro gynybos sistemas „STINGER“, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.

 Kariuomenė.<br> Lietuvos kariuomenės nuotr.
 Kariuomenė.<br> Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 11:55 AM

„Visapusiškai palaikėme, palaikome ir palaikysime Ukrainą. Ginkluotė ir technika be žinių ir gebėjimų juos valdyti yra niekas, todėl kartu su perduotomis artimojo nuotolio oro gynybos sistemomis „STINGER“ pasidalinsime žiniomis ir patirtimi. Žinoma, svarbu yra tai, kad kartu mokomės ir perimame jų patirtį – Ukraina vis dar kariauja, jie turi naujų žinių, kurios yra svarbios mūsų šalies gynybai, „ – sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

Išvykstantys kariai yra ilgus metus tarnavę „STINGER“ aprūpintuose Oro gynybos bataliono padaliniuose ir perduos ukrainiečiams per keliolika metų Lietuvos kariuomenės sukauptą patirtį naudojantis šiomis oro gynybos sistemomis. Lietuvos kariai Ukrainoje taip pat dalyvauja ir mokymo misijoje, kurioje kartu su kitų šalių kariais treniruoja Ukrainos kariuomenės instruktorius.

Iš Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose Ukrainos kariuomenei skirtas „STINGER“ krovinys išskraidintas vasario 13 d. Ši parama anksčiau Lietuvos kariuomenėje naudotomis sistemomis teikiama po to, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose pagamintos įrangos perdavimui Ukrainai pritarė JAV Vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.