Seimo NSGK priėmė rezoliuciją dėl Ukrainos integracijos Europos Sąjungoje

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) trečiadienį priėmė rezoliuciją dėl Ukrainos integracijos Europos Sąjungoje.

Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 3:45 PM

Dokumentas priimtas daliai komiteto narių, tarp jų ir pirmininkui, konservatoriui Laurynui Kasčiūnui, posėdžiaujant Kijeve.

„Keli esminiai dalykai – paskatinti labiau ir greičiau europinę Ukrainos integraciją, tikslas yra kandidatės statusas, kuris smarkiai priartintų europinį bilietą“, – BNS telefonu iš Ukrainos sostinės teigė L. Kasčiūnas.

„Ir tai būtų signalas tai pačiai Rusijai, kad veto teisės ji neturi“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, rezoliucijoje taip pat kalbama ir apie sankcijas Rusijai, jeigu ši įsiveržtų į Ukrainą, taip pat – Ukrainos karinių pajėgumų stiprinimą.

Pasak L. Kasčiūno, rezoliucija priimta vienbalsiai, ji bus išsiųsta Europos Sąjungos šalių parlamentų gynybos komitetams.

Kijeve trečiadienį posėdžiavę NSGK komiteto nariai susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados nariais.

Ukrainoje be L. Kasčiūno lankosi NSGK narys Raimundas Lopata, Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas ir du Užsienio reikalų komiteto nariai Žygimantas Pavilionis ir Emanuelis Zingeris.

Rusija pasienyje su Ukraina ir Baltarusijoje yra sutelkusi daugiau nei 100 tūkst. karių bei karinės technikos. Nepaisant Rusijos pranešimų apie dalies karių išvedimą iš pasienio, Vakarai nuogąstauja dėl galimo įsiveržimo į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.