G. Nausėda su ES lyderiais aptars Ukrainos ir Rusijos krizę

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su darbo vizitu išvyksta į neformalų Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikimą Briuselyje aptarti Ukrainos ir Rusijos krizę.

Gitanas Nausėda<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-17 07:55, atnaujinta 2022-02-17 07:58

ES lyderiai ketina kalbėtis apie saugumo padėtį Europoje, bendrus Bendrijos narių žingsnius siekiant paremti Ukrainą bei sušvelninti karinę įtampą dėl Maskvos sutelktų karinių pajėgų prie šios provakarietiškos kaimynės.

Prezidentas taip pat dalyvaus ES ir Afrikos Sajungos valstybių vadovų susitikime.

Ketvirtadienį G. Nausėda ketina tęsti vizitą Miunchene, kur susitiks su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu aptarti Rusijos keliamas grėsmes NATO rytiniame flange, įskaitant Baltijos regioną, saugumo stiprinimo priemones.

Penktadienį numatytas kartu su Latvijos ir Estijos vadovais numatytas susitikimas su JAV viceprezidente Kamala Harris. Susitikimo metu, anot Prezidentūros, bus aptarti transatlantinio saugumo klausimai ir NATO rytinio flango saugumo stiprinimas.

Maskvai prie Ukrainos pastaruoju metu sutelkus daugiau kaip 100 tūkst. karių, Vakarai nuogąstavo dėl galimos karinės invazijos į šią šalį. ES trečiadienį paragino Rusiją imtis „konkrečių“ žingsnių įtampos aplink Ukrainą mažinimui, Maskvai pareiškus, kad atitraukia daugiau pajėgų nuo jos sienų.

Progreso atitraukiant pajėgas neįžvelgia NATO vadovas J. Stoltenbergas, pareiškęs, kad nepaisant Maskvos teiginių, „atrodo, kad Rusija tęsia savo kariuomenės telkimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.