Lietuva ruošiasi pabėgėliams iš Ukrainos: nurodė, kiek savivaldybės galėtų priimti užsieniečių

Lietuva šiuo metu galėtų priimti apie 8 tūkst. nuo karo Ukrainoje bėgančių žmonių, antradienį pranešė vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-22 13:20, atnaujinta 2022-10-26 12:05

Jo teigimu, savivaldybės deklaruoja savo patalpose galinčios priimti apie 6 tūkst. asmenų, dar 2 tūkst. asmenų galėtų būti apgyventi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) priklausančiose patalpose.

„Savivaldybės bent deklaruoja, kad galėtų priimti apie 6 tūkst. žmonių. Dar dėl poros tūkstančių žmonių mums pateikė (informaciją – aut.past.) viena iš mūsų ministerijų, Švietimo ministerija. Bendroje sumoje turime 8 tūkst. konkrečių vietų žmonėms, kuriuos galėtume apgyvendinti savivaldos ir mūsų institucijų, ministerijų pasiūlytose patalpose“, – nurodė viceministras.

Nors dalis savivaldybių tikino neturinčios tinkamų patalpų pabėgėlių apgyvendinimui, VRM tikisi savivaldybių solidarumo.

„Jeigu tas skaičius būtų didesnis, proporcingai tą skaičių padalintume ir dėliotume per visas savivaldas. Ir tas poreikis gali atsirasti, jeigu tas skaičius būtų 10-30 tūkst. žmonių“, – kalbėjo V.Dmitrijevas.

Ukrainiečių apgyvendinimui orientuojamasi į jau įrengtas patalpas: numatytos bendrabučio tipo patalpos, taip pat mokyklos arba buvusios mokyklos, kurios galėtų būti pritaikytos laikinam gyvenimui.

V.Dmitrijevas tikino, kad realaus galimo pabėgėlių iš Ukrainos skaičiaus įvertinimas būtų sudėtingas, tačiau ministerija orientuojasi į 30 tūkst. žmonių.

„Bet, matyt, negalėtume sustoti ties ta riba, todėl tas proporcingas apgyvendinimo sąlygų pasidalinimo poreikis gali būti būti ir 50 tūkst. asmenų“, – nurodė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.