Prezidentas Kijeve: agresijos akivaizdoje Ukraina neliks viena

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su solidarumo ir palaikymo vizitu lankosi Ukrainoje.

 Lietuvos ir Lenkijos prezidentų vizitas Kijeve. <br> Lietuvos prezidento kanceliarijos nuotr.
 Lietuvos ir Lenkijos prezidentų vizitas Kijeve. <br> Lietuvos prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 3:28 PM

Šalies vadovas į Ukrainą atvyko kartu su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda po prieš tai Lenkijoje vykusių dvišalių konsultacijų. Kijeve įvyko Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos prezidentų susitikimas Liublino trejeto formatu. Jo metu aptartos atsako priemonės po Rusijos sprendimo pripažinti Donecko ir Luhansko „respublikas“, susiklosčiusios saugumo situacijos deeskalacijos priemonės ir paramos Ukrainai klausimai.

Šalies vadovas susitikime pabrėžė, kad Lietuva griežtai smerkia Rusijos sprendimą pripažinti Ukrainos teritorijoje esančias separatistines Donecko ir Luhansko „respublikas“ kaip nepriklausomas valstybes. Pasak prezidento, tai yra šiurkštus tarptautinės teisės, Ukrainos teritorinio vientisumo ir Minsko susitarimų pažeidimas.

„Lietuva nepripažins jokių bandymų pakenkti teritoriniam Ukrainos vientisumui, kaip ir niekada nepripažinsime neteisėtos Krymo aneksijos“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas susitikime akcentavo, kad Rusijos agresijos akivaizdoje Ukraina neliks viena ir susilauks visokeriopos Lietuvos ir visos Europos paramos.

„Sveikinu vieningą Europos Sąjungos atsaką priimant sankcijas ne tik Rusijai, bet ir vadinamosioms separatistinėms „respublikoms“. Dabar ES sankcijos yra derinamos su Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės ir Kanados sankcijomis siekiant stipraus koordinuoto atsako. Tik visi drauge galime užkirsti kelią tolesnei agresijai“, – teigė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.