URM: Pradeda veikti „karštoji linija“ Ukrainoje esantiems Lietuvos piliečiams

Pradeda veikti „karštoji linija“ Ukrainoje esantiems Lietuvos piliečiams, ketvirtadienį skelbia Užsienio reikalų ministerija (URM).

Telefonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Telefonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 5:58 PM

Ukrainoje esantys lietuviai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis telefonu + 370 5 251 2764.

Ministerija pakartotinai ragina Ukrainoje likusius Lietuvos piliečius savarankiškai ir nedelsiant išvykti iš šalies sausumos keliais šiomis kryptimis – Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija, nevykti Baltarusijos ir Rusijos kryptimis.

Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius, kurie dėl kokių nors priežasčių negali išvykti, URM prašo nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galima būt su jais susisiekti.

Kurį laiką telkęs apie 150-200 tūkst. karių prie Ukrainos sienų, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę invaziją į šalį.

Rusija pradėjo aviacijos ir raketų atakas įvairiose šalies vietose, taip pat ir greta sostinės Kijevo, pasiuntė savo tankus bei karius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.