V. Blinkevičiūtė: turime padėti Ukrainai visais būdais

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ragina padėti Ukrainai visais būdais, taip pat ruoštis priimti Ukrainos karo aukas, sužeistuosius ir gyvybę gelbstinčius karo pabėgėlius.

Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 11:57 AM

„Palaikykime Ukrainos gynėjus, dalyvaukime specialiose akcijose ir, jeigu galime, prisidėdami finansiškai per paramą renkančias organizacijas“, – sakoma socialdemokratų partijos pareiškime dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą.

V. Blinkevičiūtė visus Lietuvos gyventojus kviečia ir toliau laikytis rimties bei atidžiai tikrinti skelbiamas naujienas.

„Pirmosiomis valandomis melagingos informacijos, ypač iš agresoriaus pusės, bus itin daug – taip siekiama pateisinti siaubingus veiksmus“, – sako socialdemokratų lyderė.

Pasak jos, Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimas pradėti plataus masto karinę invaziją į Ukrainą vėl atgaivina karo vaiduoklius, kurių dauguma Europos gyventojų nematė ilgus metus. Ir tikėjosi daugiau neišvysti.

„Be jokios abejonės – V. Putino veiksmai privalo būti ne tik pasmerkti, bet ir sukelti realias pasekmes, kurios Rusijos režimui smogtų skaudžiai.

Kartu su Europos Sąjunga bei kitais tarptautiniais partneriais privalome priimti pačių rimčiausių sankcijų paketą, taikomų Rusijai bei jai talkinančiam A. Lukašenkos režimui Baltarusijoje – abiejų režimų karinės pajėgos kerta Ukrainos sieną iš visų pusių.

Jau girdime apie žuvusius civilius. Tokie veiksmai negali būti pateisinti ir pamiršti. Nepamatuotų, nepagrįstų ir liguistų Putino įnorių kaina – ne tik savarankiškos valstybės nepriklausomybė, bet ir nekaltų civilių gyventojų gyvybės. Tai yra nusikaltimai, už kuriuos asmenys, priėmę sprendimus, privalės atsakyti“, – sakoma socialdemokratų pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.