K. Budrys: ukrainiečių pasipriešinimas bus „totalinis ir gilus“ ir tik valdžios pakeitimu niekas nepasikeis Ukrainoje

Prezidento vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys akcentuoja, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino karinės operacijos tikslas yra pakeisti Ukrainos politinę valdžią marionetine valdžia. Visgi šalies vadovo patarėjas mano, kad net ir po politinės valdžios pakeitimo Ukrainoje niekas nepasikeistų, nes ukrainiečių pasipriešinimas „bus totalinis ir gilus“.

Pasipriešinimas Ukrainoje.<br>AFP / Scanpix nuotr.
Pasipriešinimas Ukrainoje.<br>AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 2:56 PM

„Šitos specialiosios karinės operacijos, kaip ją V. Putinas pavadino, kaip vadina savo įstatymuose, paslėpdamas ir karinę agresiją, tikslas yra politinės valdžios pakeitimas kita marionetine valdžia. Įsivaizduojant, kad tik karinių taikinių naikinimas ir neva Ukrainos gyventojų palikimas nuošalyje taip tą situaciją ir išspręs. Taip nebus“, – 15 min duotame interviu teigia K. Budrys.

Prezidento patarėjas akcentavo, kad viena iš Ukrainos Rusijai pasiųstų žinių, kad ukrainiečių pasipriešinimas bus totalinis ir gilus ir vien tik politinės valdžios pakeitimu niekas iš esmės nepasikeis Ukrainoje. K. Budrys pabrėžia, kad „tai yra stipri žinia“.

„Kaip toliau įvykiai rutuliosis pagal šį paskelbtą viešai Rusijos planą, įsteigus marionetinę vyriausybę, kokių ten toliau būtų imamasi veiksmų, būtų spekuliatyvu teigti“, – pripažino K. Budrys.

„Bet šiuo metu, ką turime, ir tai yra labai svarbu, kad ir Ukrainos prezidentas, ir Ukrainos politinė valdžia, ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų visa vadovybė yra vietoje ir vykdo šalies ginkluotąją gynybą ir totalinę gynybą. Ir tas yra svarbu. Ir kuo ilgiau išbus, tuo bus geriau“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienio paryčiais paskelbė, jog pradeda karinę operaciją prieš Ukrainą. Iš karto Rusijos kariuomenė atakavo Ukrainą daugelyje vietų. V. Putinas savo kalboje pareiškė, kad užpuolimo tikslas – „demilitarizuoti ir denacifikuoti“, bet ne okupuoti Ukrainą. Jis įspėjo kitas šalis nesikišti, nes, priešingu atveju, pagrasino tokiu atsaku, kuris „nuves prie pasekmių, kurių dar nepatyrėte savo istorijoje“.

Penktadienį Rusijos kariuomenė bando prasiveržti į Ukrainos sostinę Kijevą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.