V. Blinkevičiūtė: socialdemokratai pritars gynybos finansavimo didinimui

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) palaikys Vyriausybės siūlymus didinti šių metų krašto apsaugos biudžetą, sako šios politinės jėgos pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 8:43 AM

„Aš neabejoju, kad palaikysime, nes mes suprantame esamą situaciją ir mes tikrai nebūsime prieš finansavimo padidinimą“, – penktadienį Žinių radijui sakė ji.

Pasak V. Blinkevičiūtės, LSDP valdyba ir frakcija Seime ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, kad reikia stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus, didinti gynybos finansavimą, spartinti trūkstamos ginkluotės ir karinės technikos įsigijimus.

„Mes, socialdemokratai, visą laiką palaikėme ir palaikysime priemones, kurios nukreiptos į mūsų valstybės atsparumo didinimą. Noriu priminti, kad mūsų, socialdemokratų, iniciatyva dar 2014 metais pasirašytas parlamentinių partijų susitarimas dėl 2014–2020 metų užsienio ir saugumo gynybos politikos strateginių gairių. Ten dar kartą patvirtinome, kad palaipsniui didiname mūsų gynybos biudžetą iki 2 proc. BVP ir, beje, mes tai ir pasiekėme“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Premjerė Ingrida Šimonytė šią savaitę pranešė, kad lėšos gynybai, palyginti su dabartine suma, galėtų augti iki 0,4 procentinio punkto bendrojo vidaus produkto (BVP). Patikslintą biudžeto projektą Vyriausybė planuoja teikti kovo pradžioje.

Šiais metais Lietuvos krašto apsaugos sistemos finansavimas siekia kiek daugiau nei 1,2 mlrd. eurų ir tai turėtų sudaryti apie 2,05 proc. BVP.

Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teigimu, padidintas šių metų gynybos biudžetas leistų įgyvendinti anksčiau priimtus sprendimus spartinti ginkluotės įsigijimus.

Lietuva yra nutarusi ankstinti salvinės ugnies sistemų bei kovinių dronų įsigijimus. Krašto apsaugos ministras sekmadienį BNS sakė, kad ankstinamų pirkimų yra ir daugiau, tačiau kol kas jie nebus viešinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.