Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br> lrytas.lt koliažas.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
 Įvykiai Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 9:59 AM

Palūšė

Šiandien į šventę „Trauk stintelę“ Ignalinos r., prie Lūšių ežero, atvykusius dalyvius ir svečius pasitinka žinomo skulptoriaus juodkrantiškio Alberto Danilevičiaus sukurtos nendrinės skulptūros.

Jos įprasmina stinteles ir senąsias lietuvių mitologines dievybes – „Bobą“, „Vėjopūtį“ ir „Ežerinį“.

Pašaltuonys

Jurbarko rajono gyventojas, vidurdienį užsukęs į 83 metų kaimynės namus, aptiko ją mirusią ir pranešė specialiosioms tarnyboms. Kūnas buvo išvežtas.

Po kiek laiko atvyko mirusiosios dukra. Ji rado atrakintas lauko duris ir pastebėjo, kad kambaryje išversti daiktai, o iš motinos piniginės dingo apie 400 eurų.

Marijampolė

Sūduvos sostinė trečiadienį šventė 230 metų jubiliejų. Istorikų duomenimis, Marijampolė pirmąkart kaip Pašešupio kaimas paminėta 1667 metais, o Lietuvos didysis kunigaikštis 1792 m. vasario 23-iąją miestui suteikė Magdeburgo savivaldos teisių privilegiją ir herbą, kuriame vaizduojamas šv.Jurgis.

Prie Profesinio rengimo centro buvo atidengta atkurta vėtrungė, kurioje įamžinti istoriniai 1667-ieji. O kultūros centre savo išradingumą parodoje „Tortas mano miestui“ demonstravo Marijampolės konditerininkai (nuotr.).

Molainiai

Panevėžio rajone per avariją žuvo 35 metų vairuotojas, o 31 metų keleivis buvo sunkiai sužeistas.

Avarija įvyko, kai vingyje vairuotojas nesuvaldė mašinos, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Į avarijos vietą buvo iškviesti ir ugniagesiai. Vairuotojas ir keleivis buvo prispausti. Panaudoję hidraulinę įrangą gelbėtojai abu vyrus ištraukė. Medikams teko patvirtinti sunkiai sužeisto vairuotojo mirtį. Keleivis nuvežtas į ligoninę.

Panevėžys

Nemuno ir J.Zikaro gatvių sankryžoje susidūrė trys ta pačia kryptimi važiuojantys automobiliai. „Ford“ 54 metų vairuotojas per vėlai pamatė, kad priekyje važiuojantis „Volkswagen“, vairuojamas 18 metų moters, sustojo, ir trenkėsi į jį. Po smūgio „Volkswagen“ pajudėjo iš vietos ir atsitrenkė į BMW, kurį vairavo 34 metų vyras.

Medikų pagalbos prireikė „Volkswagen“ vairuotojai ir 40 metų keleivei. Taip pat buvo apžiūrėta ir BMW važiavusi 36 metų moteris.

Klaipėda

Muitininkai Malkų įlankos jūrų uosto poste aptiko daugybę suklastotų prekių ženklų žaislų. Lietuvą laivu iš Honkongo pasiekusios prekės turėjo keliauti į Baltarusiją. Iš viso sulaikyta 18 tūkst. 200 vnt. žaislų, sveriančių daugiau kaip šešias tonas.

Susisiekus su „Paw Patrol“ žaislų ir lego konstruktorių gamintojais pasitvirtino, kad atplukdyti žaislai – klastotės ir turi būti sunaikinti.

Moliakalnis

Ignalinos rajono kaime 25 metų vyras, įmonės darbininkas, sunkiai susižalojo benzininiu pjūklu genėdamas medžius.

Nelaimėlis skubiai nugabentas į ligoninę, bet netrukus mirė.

Rokiškis

Antradienio pavakare Geležinkeliečių gatvėje gyvenanti moteris pajuto dūmų tvaiką. Išėjusi į kiemą ji pamatė kitame namo gale, kur gyvena 64 metų kaimynas, kilusį gaisrą.

Į gaisravietę išskubėjo Rokiškio ir Laibgalių ugniagesiai. Apmalšinę liepsnas gelbėtojai pateko į vidų ir rado 53 metų ir 74 metų vyrus be gyvybės ženklų.

Abu nelaimėliai buvo svečiuose. Ugniagesių manymu, tragiškas gaisras kilo užsidegus šviestuvui. Prieš gaisrą viduje buvo trys vyrai. Kažko pritrūkus vienas išėjo į parduotuvę, o kai sugrįžo, namas jau degė.

Klaipėda

Ketvirtadienį mieste prasidėjo šviesų festivalis „Laiko spalvos“, skirtas Klaipėdos 770 metų sukakčiai. Per tris vakarus senamiestyje laukia apie porą dešimčių šviesos instaliacijų. Čia pristatomos trys 3D projekcijos, skirtos uostamiesčio sukakčiai, – šimtametė istorija pasakojama ant miesto pastatų sienų. Įvairiausi netikėtumai laukia senamiesčio gatvėse ir skveruose. Jubiliejaus akcentas teatro aikštėje – šviesos žiedų takas, vedantis Toravos Anikės link (nuotr.). Žinia apie sukaktį iš čia lazeriais siunčiama į visą miestą. Iki 21 val. veikia Laikrodžių, Pilies ir Prano Domšaičio muziejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.