Kalbėdamas su EVT vadovu G. Nausėda ragino ES Ukrainai suteikti kandidatės statusą

Kalbėdamas su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charles'u Micheliu Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ragino Europos Sąjungą suteikti Ukrainai kandidatės statusą.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-27 14:55

Kremliaus pajėgoms veržiantis į kaimyninė valstybę, Lietuvos vadovas pabrėžė, kad tai turi būti padaryta nedelsiant.

„Esu įsitikinęs, jog tai turėtų būti padaryta tuojau pat“, – sekmadienį Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

Su EVT pirmininku jis taip pat aptarė atsakomąsias priemones į Rusijos karinę agresiją, ginkluotės tiekimą Ukrainai bei Rusijos finansinių institucijų atjungimą nuo tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT.

Šalies vadovas pakartojo, jog ukrainiečiai kovoja ne tik už savo, bet ir visos Europos laisvę bei demokratiškas vertybes, todėl Europa privalo padaryti „viską, kas jos galioje, jog Rusijos agresija būtų sustabdyta“.

Šalies vadovas padėkojo Ch. Micheliui už pastangas siekiant padėti Ukrainai.

„Noriu priminti jums Ukrainos Prezidento Volodymyro Zelenskio pasakytus žodžius, jog parama svarbi ne tiek ir ne tik kovojantiems, nes ryt jie gali mirti, bet ir jų šeimoms, vaikams“, – G. Nausėda.

Šimtatūkstantines pajėgas pasienyje su Ukraina telkusi Rusija ketvirtadienį įsiveržė į ją, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje, naikindama infrastruktūrą, kuro atsargas, siekdama užimti didmiesčius. Pranešama apie kelis šimtus žuvusių ukrainiečių, tarp jų – dešimtys civilių, tūkstančius sužeistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.