Pabėgėliams iš Ukrainos – lengvesnės migracijos procedūros, galimybė dirbti

Nuo karo bėgantiems ukrainiečiams sudarytos lengvesnės migracijos procedūros, siekiant suteikti jiems kuo palankesnes sąlygas greitai gauti būtinus dokumentus gyventi ir dirbti Lietuvoje.

Ukrainiečiai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainiečiai<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 2:24 PM

„Mūsų pareiga – visokeriopai padėti Ukrainos žmonėms, bėgantiems nuo Rusijos sukelto karo jų šalyje. Sudarysime visas sąlygas, kad pabėgėliai iš Ukrainos be jokių teisinių kliūčių gautų dokumentus gyventi ir dirbti Lietuvoje ir kitas jiems būtinas paslaugas“, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Jos įsakymu ukrainiečiams, neturintiems galiojančio kelionės dokumento, galės būti išduodamas užsieniečio registracijos pažymėjimas, kol spręsis jų teisinės padėties klausimas.

Taip pat iš karo pabėgėlių nebus reikalaujama pateikti kelionės dokumentų, sveikatos draudimo ir kitų dokumentų, kurie suteikia teisę jiems atvykti ir būti Lietuvoje.

Be kita ko, Ukrainos piliečiai, besinaudojantys beviziu režimu, arba turintys galiojančią Šengeno vizą, taip pat Ukrainos piliečiai, gavę humanitariniais pagrindais išduotas nacionalines vizas arba leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, turės teisę dirbti ir bus atleidžiami nuo pareigos įsigyti leidimą dirbti.

Pateikę prašymą išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje darbo tikslu, bus atleidžiami nuo pareigos gauti Užimtumo tarnybos sprendimą dėl užsieniečio darbo atitikties Lietuvos darbo rinkos poreikiams ir galės pradėti dirbti iš karto.

Teisę dirbti taip pat turės ir Ukrainos piliečiai, pateikę prašymą suteikti prieglobstį Lietuvoje.

Už prašymų išduoti nacionalinę vizą ar prašymų suteikti leidimą laikinai gyventi nagrinėjimą ir jų sprendimų priėmimą, valstybės rinkliava nebus imama.

Ministrės įsakymu pabėgėliams iš Ukrainos bus užtikrinama teisė gauti būtinąją medicinos pagalbą ir kitas būtinas asmens sveikatos priežiūros paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.