Prokuratūra atsakė P. Gražuliui: ikiteisminio tyrimo dėl LRT laidos nebus

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, išnagrinėjusi ir įvertinusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo diskriminuoti nuo COVID-19 ligos nepasiskiepijusių asmenų grupę LRT televizijos laidoje „Lietuva kalba“.

Prokuratūra atsakė P.Gražuliui: ikiteisminio tyrimo dėl LRT laidos nebus.<br>T.Bauro nuotr.
Prokuratūra atsakė P.Gražuliui: ikiteisminio tyrimo dėl LRT laidos nebus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 10:37 AM, atnaujinta Feb 28, 2022, 3:58 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal gautus Lietuvos Respublikos Seimo nario Petro Gražulio ir kitų asmenų pareiškimus. Juose pareiškėjai prašė įvertinti, ar š.m. sausio 19 d. transliuotoje LRT televizijos laidoje „Lietuva kalba“, skirtai aptarti COVID-19 pandemijos stabdymą, kai kuriais pasisakymais bei klausimais auditorijai buvo išreiškiama neapykanta nepasiskiepijusių asmenų atžvilgiu ir kurstoma diskriminuoti šią žmonių grupę.

Įvertinusi ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, prokurorė konstatavo, kad minimos laidos įraše nebuvo išsakyta viešų pareiškimų, kuriuose būtų išreikštos neigiamos, niekinančios, žeminančios nuostatos prieš tam tikras žmonių grupes ar joms priklausančius asmenis.

Laidos metu buvo pasidalinta kitų šalių praktika, kokių priemonių buvo imtasi siekiant kovoti su plintančiu virusu bei užduodami klausimai laidos pašnekovams, siekiant išklausyti jų poziciją.

Žurnalistė, užduodama klausimus auditorijai, savo nuomonės nereiškė, tikslas buvo sužinoti laidos dalyvių nuomonę svarbiu visuomenei klausimu ir skatinti diskusiją. Laidos metu nebuvo išsakyti teiginiai, kurie būtų priešiški ir nukreipti prieš tam tikras asmenų grupes.

Sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą buvo priimtas konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.