Kaunas spręs dėl partnerysčių su Rusijos miestais nutraukimo, V. Matijošaitis žada padėti tašką

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį renkasi į neeilinį posėdį, kuriame spręs dėl paramos Ukrainai perdavimo, nuo karo bėgančių ukrainiečių priėmimo bei partnerysčių su Rusijos miestais nutraukimo.

Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Visvaldas Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 6:14 AM

„Tarybos narių lauks svarbūs klausimai – biudžeto perskirstymas ir lėšų užtikrinimas, kad Kaune apsistosiančios pabėgėlių šeimos ir pavieniai žmonės čia gautų pilnavertišką prieglobstį. Tuo pačiu bus padėtas taškas dėl partnerysčių su dviem Rusijos miestais“, – savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak pranešimo, yra parengtas sprendimas atsisakyti partnerystės sutarčių, kurios buvo sudarytos 1999 ir 2007 metais su Sankt Peterburgu bei Kaliningradu.

Taip pat planuojama Ukrainai perleisti kelis greitosios medicinos pagalbos automobilius su tvarsčiais, kitais medikamentais bei papildoma įranga, skirta gelbėti nukentėjusiuosius.

Kaip skelbia savivaldybė, transporto priemonės jau paruoštos kelionei ir bus perduotos karinę agresiją patiriančios Ukrainos tarnyboms.

Neeiliniame tarybos posėdyje numatyta patvirtinti miesto biudžeto korekcijas numatant lėšų įsigyti priemonių pabėgėlių priėmimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.