Raginant atimti iš S. Roldugino Kauno apdovanojimą, savivaldybė peržiūri gavėjus

Pasigirdus raginimams iš Rusijos verslininko ir muzikanto Sergejaus Roldugino atimti Kauno miesto savivaldybės apdovanojimą, ji teigia peržiūrinti visus jų gavėjus.

Vladimiras Putinas ir Sergejus Rolduginas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Sergejus Rolduginas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2022, 2:19 PM

Žurnalistas Šarūnas Černiauskas pirmadienį feisbuke paragino atimti iš šio asmens, įtraukto į Europos Sąjungos sankcionuojamų asmenų sąrašą, antrojo laipsnio Santakos garbės ženklą.

Sergejus Rolduginas – garsiausia ever Putino piniginė, kurią atskleidėm su kolegomis #PanamaPapers tyrime – pagaliau nugulė sankcijų sąrašuose, – feisbuke rašė žurnalistas. – Ponas violončelistas 2011 metais apdovanotas Santakos garbės ženklu. Kai prieš keletą metų kėliau šį klausimą, meras nieko keisti nenorėjo ir nematė pagrindo. Kad kas nors būtų pasikeitę per tą laiką – nemačiau“.

Antradienį apie kreipimąsi į savivaldybę dėl S. Roldugino pranešė Lietuvos žaliųjų partija.

„Nors S. Rolduginas yra talentingas violončelininkas ir dirigentas, mūsų nuomone, jo reputacija nėra suderinama su Kaunui nusipelniusiems asmenims keliamais orumo standartais“, – pranešime teigia partijos Kauno skyriaus vadovė Rūta Andriuškevičienė.

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas Tomas Jarusevičius BNS antradienį sakė, kad šiuo metu peržiūrimi visi miesto apdovanojimus ir garbės ženklus gavę asmenys, siekiant įvertinti, ar tarp jų nėra daugiau asmenų, kurių veikla nėra suderinama su gautu apdovanojimu.

Sprendimai, pasak mero atstovo, bus priimami vienu kartu dėl visų atvejų, taip pat ir dėl S. Roldugino. Vis dėlto, kadangi per daugybę metų miesto apdovanotų asmenų yra daug, tai nėra greitas procesas.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį renkasi į neeilinį posėdį, kuriame spręs dėl paramos Ukrainai perdavimo, nuo karo bėgančių ukrainiečių priėmimo bei partnerysčių su Rusijos miestais nutraukimo.

Kauno vadovai praėjusią savaitę buvo sulaukę kritikos, kad prasidėjus Kremliaus kariniams veiksmams Ukrainoje nesiėmė iniciatyvos nutraukti bendradarbiavimo su Rusijos miestais.

V. Matijošaitis taip pat kritikuojamas dėl jo šeimos verslo sąsajų su Rusija.

Vienos didžiausių maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ Ukrainoje valdo įmonę „Vičiūnai-Ukraina“, jos filialai veikia Kijeve, Charkove, Dnepropetrovske, Odesoje ir Ivano Frankivske. Dalis „Vičiūnų grupės“ produkcijos gaminama ir Karaliaučiaus srityje.

Grupės vadovas Šarūnas Matijošaitis, Kauno mero sūnus, pirmadienį skelbė, jog veikla Ukrainoje dar nėra visiškai sustabdyta, o Rusijoje – apsunkinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.