L. Kasčiūnas apie Ukrainoje esančias keliolika atominių jėgainių: tai gali virsti visiška humanitarine katastrofa

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas pripažįsta, kad neskraidymo zonos paskelbimas virš Ukrainos zonos reikštų konfrontaciją su Rusija. Visgi politikas atkreipia dėmesį, kad Vakarams reikia ieškoti sprendinių, kaip apsaugoti Ukrainos teritorijoje esančias keliolika atominių jėgainių.

Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-03 12:51

„Labai sudėtinga. Aš labai už, suprantu, kad reikia galvoti bent jau kalbant apie tą atominių jėgainių faktorių. Ten yra keliolika tų jėgainių, kurios dabar yra konflikto epicentre. Tai natūralu, kad tai gali virsti visiška humanitarine katastrofa“, – žurnalistams Seime teigė L. Kasčiūnas.

NSGK pirmininkas akcentuoja, kad Vakarai, žinodami, prisimindami Černobylio visas pamokas turi galvoti, kaip ieškoti bent jau dalinių situacijos sprendimo būdų.

„Bet viskas aišku, suprantama, kad jeigu tai yra įgyvendinama, tai natūralu, kad mes turėtume konfrontaciją su Rusijos Federacija“, – sakė jis.

Politikas taip pat atkreipia dėmesį, kad priėmus sprendimą virš Ukrainos paskelbti neskraidymo zoną, ją užtikrinti turėtų ne Lietuva, o kitos didžiosios Vakarų valstybės.

„Mes galime kelti klausimą, bet žinome, kad ne Lietuva statys radarus, ne Lietuva statys siųs perėjimus ir ne Lietuva užtikrins tolimo arba vidutinio nuotolio raketų funkcionavimą. Tai bus amerikiečiai, britai arba dar kažkas. Tai jų balsas šioje vietoje svarbus ir tai reikia suprasti kaip realų paveikslą“, – pabrėžė politikas.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį taip pat pažymėjo, kad sprendimas virš Ukrainos paskelbti neskraidymo zoną realybėje keltų riziką NATO įsivelti į vykstantį konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.