Maidane medikus saugojęs atsargos pulkininkas A. Šimoniūtis: skubiai atnaujinome fondo veiklą ir kviečiame aukoti

Maidano krizei prasidėjus atsargos pulkininko Algio Šimoniūčio įsteigtas tarptautinis labdaros ir paramos fondas „Pagalbos Sparnas“ atnaujina veiklą ir kviečia visuomenę aukoti. Pulkininkas pasakoja, kad vykstant Maidano krizei fondas nuvežė 170 tonų paramos, o dabar veiklą atnaujinęs fondas vėl užsiima paramos teikimu tiesiai į karštuosius taškus.

Parama Ukrainai.<br>Lrytas.lt koliažas/organizatorių nuotr.
Parama Ukrainai.<br>Lrytas.lt koliažas/organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-03 15:42

Įsteigė fondą, kad parama Maidano krizės metu pasiektų ukrainiečius

„2014 metais, vykstant Maidano krizei, su medikų grupe vykome į Maidaną. Ten buvau medikų apsaugos vadovu, atsiradus poreikiui humanitarinei pagalbai, porą kartų grįžome į Lietuvą ir siuntėme paramą. Deja, tuo metu parama tikslo nepasiekė, nes Ukrainoje buvo didelė korupcija. Būtent tuomet nusprendėme kurti fondą, kuris rinks pagalbą Ukrainai, ir patys tiesiai vežti, atiduoti tiesiogiai tiems, kam paramos reika. Veiklą vykdėme trejus su puse metų, per tą laiką nuvežėme 170 tonų humanitarinės pagalbos“, – pasakoja fondo įkūrėjas ats. pulkininkas Algis Šimoniūtis.

Pasak jo, Maidano krizės metu Ukrainai fondas teikė viską, ko tuo metu reikėjo: medicinines priemones, automobilius, greitosios medicinos pagalbos transportą.

Paramą patys veža tiesiai į karštuosius taškus

Pulkininkas pasakoja, kad prasidėjus karui Ukrainoje, jis nieko nelaukęs grįžo į Lietuvą iš darbo Belgijoje, surado savanorių ir atnaujino fondo veiklą: „Jau nuvežėm labdaros į Ukrainą, į Lvivą, vakar grįžau paryčiais ir kartu atvežiau dvylika žmonių – keturias šeimas su vaikais.

Atsirado savanorių, galinčių šeimas apgyvendinti. Šiuo metu krauname tris sunkvežimius ir mikroautobusus ir šiandien vakare arba rytoj ryte vėl pajudame Ukrainos link. Ten mūsų laukia palyda, kuri konvojų palydės į karštus taškus, nes girdėjome, kad dabar priešas, bandydamas sustabdyti labdarą, bando ją pavogti. Grįždami atgal į Lietuvą vėl vešime Ukrainos pabėgėlius“.

Kviečia visuomenę aukoti

Pulkininkas A. Šimoniūtis kviečia visuomenę aukoti fondui „Pagalbos Sparnas“. Už suaukotus pinigus šiuo metu bus perkama specifinė medicininė įranga, vaistai, pripučiami čiužiniai, patalynė, priemonės kūdikiams.

Fondo savanoriai, esantys Lietuvoje, renka ir rūšiuoja paramą, skirtą nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams, įstrigusiems savo šalyje. Jau suorganizuoti du vilkikai su humanitarine pagalba, kuri bus pristatyta į Lviv ir Kremenchuk miestus. Specialios paskirties Ukrainos humanitarinės pagalbos siuntai užtikrintas pravažiavimas žaliuoju koridoriumi.

Labdara bus renkama tol kol vyks karas, prašome sekti informaciją apie vietas, kuriose bus priimama humanitarinė pagalba. Šiuo metu vilkikas stovi Raudondvario pl. 205, Kaunas. Prie „Moki-veži“ parduotuvės.

Prisijunkite ir padėkime Ukrainos žmonėms kartu!

Tarptautinis Labdaros ir paramos fondas „Pagalbos Sparnas“

Prašome finansinės pagalbos:

SWEDBANK

LT477300010139863995

SWIFT / BIC – HABALT22;

bank code – 73000

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.