T. V. Raskevičius sureagavo į siūlymus iš Seimo sesijos išbraukti Partnerystės įstatymą: projektas pavasario sesijoje tikrai bus

Iš artėjančios Seimo pavasario sesijos darbų programos Lietuvos regionų frakcijos narei Agnei Širinskienei pasiūlius išbraukti Partnerystės įstatymo projektą, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius teigia, kad galutinį sprendimą dėl įstatymo įtraukimo į Seimo sesiją parlamentarai ketina priimti šį ketvirtadienį. T. V. Raskevičius akcentuoja, kad Laisvės frakcija sieks suburti maksimalų palaikymą, kad įstatymas būtų ne tik įtrauktas į darbotvarkę, tačiau ir priimtas.

Tomas Vytautas Raskevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 3:44 PM

„Širinskienė registravo siūlymą jį išbraukti, tai Seimas ketvirtadienį dėl to spręs. Bet ateidama į Seimą Laisvės partija atsinešė idėjas, kurios priartintų Lietuvą prie vakarietiškų vertybių ir kuo labiau atitolintų mūsų valstybę nuo Kremliaus ideologijos. Man atrodo, kad, atsižvelgus į pastarųjų dienų aplinkybes, į karo kontekstą, negalime leisti, kad pagrindinės mūsų partijos programinės temos taptų vidaus ar išorės priešiškų jėgų įrankiu, didinant susipriešinimą mūsų visuomenėje“, – antradienį Eltai teigė T. V. Raskevičius.

T. V. Raskevičiaus teigimu, Partnerystės įstatymo priėmimas priartintų Lietuvą prie vakarietiškų ir demokratinių vertybių, o tai ypač svarbu dabartiniame kontekste.

Partnerystės įstatymas pavasario sesijoje tikrai bus, ir aš kaip politikas, ir Laisvės frakcija sieks, kad aplink jį maksimaliai vienytųsi žmonės, politikai, kurie pasisako už kuo daugiau vakarietiškas ir demokratines vertybes Lietuvoje“, – teigė T. V. Raskevičius.

Be to, numatoma, kad naujajame projekte bus pakeitimų, tačiau, T. V. Raskevičius teigia, kad apie juos bus galima kalbėtis tik įregistravus siūlymą.

„Bus siūlomi tam tikri pakeitimai, nebus identiškas toks, koks buvo registruotas praėjusį pavasarį, o apie konkrečius pasiūlymus galėsime kalbėti plačiau, kai projektas bus užregistruotas“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad dar neįregistruotas Partnerystės įstatymo projektas ir jo lydimieji teisės aktai yra įrašyti pavasario sesijos darbų programoje prie Laisvės frakcijos siūlomų projektų.

Tačiau antradienį A. Širinskienė pasiūlė išbraukti Partnerystės įstatymo projektą ir lydinčius teisės aktus. Pasak pasiūlymo autorės A. Širinskienės, reprezentatyvios apklausos rodo, kad bandymai sureguliuoti partnerystės teisinius santykius poliarizuoja ir priešina visuomenę.

Kiek anksčiau neįtraukti Partnerystės įstatymo į pavasario Seimo sesiją paragino ir konservatoriai. Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma teigė, kad liberalai, prasidėjus Rusijos karinei agresijai Ukrainoje, turėtų atidėti priešpriešą visuomenėje galinčių sukelti klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.