V. Matijošaitis užstojo įtarimų prispaustą politinį bendražygį

Kauno savivaldybės administracijos direktorių 44 metų Vilių Šiliauską prislėgė nemalonumai – jis įtariamas kyšininkavimu. Bet šį valdininką ėmėsi ginti Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Šiuo metu laukiame oficialios informacijos. Vos tik ją gavę priimsime sprendimus“, – pareiškė Kauno meras V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Šiuo metu laukiame oficialios informacijos. Vos tik ją gavę priimsime sprendimus“, – pareiškė Kauno meras V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno administracijos direktoriaus V.Šiliausko vakar nebuvo darbe.
Kauno administracijos direktoriaus V.Šiliausko vakar nebuvo darbe.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-10 06:44, atnaujinta 2022-03-10 06:45

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ikiteisminio tyrimo duomenimis, V.Šiliauskas galbūt priėmė iš bendrovės direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų bei susijusių darbų rangos sutartis ir jas administruojant.

Naktį į trečiadienį vyko kratos ir kiti procesiniai veiksmai Kauno miesto savivaldybėje, įtariamųjų gyvenamosiose vietose.

Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius patvirtino, kad savivaldybėje lankėsi STT pareigūnai ir administracijos direktoriaus kabinete atliko procesinius veiksmus.

Trečiadienį buvo sulaikytas tik vienas įtariamasis – V.Šiliauskas. Tikėtina, kad statybos paslaugų įmonės vadovas bendradarbiauja su teisėsauga.

„Tyrimas susijęs su žinomu objektu ir žinoma Kauno įmone, dokumentuose minima suma tikrai įspūdinga“, – kalbėjo tyrimui artimas šaltinis.

Kyšio suma viršija 12,5 tūkst. eurų, o tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą numatytos griežtos bausmės.

„Šis žmogus nebe pirmą kartą sulaukia puolimo savo adresu. Ne taip seniai kai kam neįtiko jo nedarbinė veikla bitininkaujant, bet ten po ilgo tyrimo jokių pažeidimų institucijos nenustatė.

Šitų skundų autoriai visiems gerai žinomi – jų vieši komentarai kalba patys. Matyt, nepavykus iš pirmo karto, dabar siekiama susidoroti antru bandymu pasitelkiant kitokią sritį.

Šiuo metu laukiame oficialios informacijos. Vos tik ją gavę priimsime sprendimus“, – pareiškė Kauno meras V.Matijošaitis.

2019 metų pavasarį V.Šiliauskas dalyvavo rinkimuose į Kauno tarybą su V.Matijošaičio suburtu visuomeniniu rinkimų komitetu „Vieningas Kaunas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.