Lietuva švenčia nepriklausomybės atkūrimo metines Kovo 11-osios renginiai

Penktadienį Lietuvoje minimos 32-osios nepriklausomybės atkūrimo metinės, tačiau tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, tą dieną daug dėmesio ketinama skirti ukrainiečių kovai dėl laisvės.

Kovo 11-oji.<br>T.Bauro nuotr.
Kovo 11-oji.<br>T.Bauro nuotr.
Kovo 11-oji.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kovo 11-oji.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2022, 7:03 AM

Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, bus padėtos gėlės prie Kovo 11-ajai skirto paminklo „Žinia“ Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje, Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vyks šventinis posėdis ir Valstybės Nepriklausomybės stipendijos įteikimo ceremonija, vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje tradiciškai bus pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos.

Po šios ceremonijos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir orkestras žygiuos Gedimino prospektu nuo Nepriklausomybės iki Katedros aikštės, vyks eitynės „Nepriklausomybės atkūrimo kelias“. Lietuvos šauliai, ukrainiečių bendruomenės Lietuvoje nariai ir vilniečiai neš 200 metrų Lietuvos trispalvės ir 200 metrų Ukrainos vėliavos juostas.

Nepriklausomybės aikštėje priesaikas duos nauji Lietuvos šaulių sąjungos nariai.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė, kad atkuriama nepriklausoma Lietuvos valstybė.

Už Aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“ balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.

Lietuva išreikš paramą Ukrainai

Pavakary nuo Katedros aikštės Vilniuje pajudės tradicinės patriotinės Kovo 11-osios eitynės. Jų organizatoriai ragina palaikyti dėl laisvės kovojančius ir žūstančius ukrainiečius, užtvindyti sostinės centrą trispalvėmis ir Ukrainos vėliavomis.

Vakare Katedros aikštėje Vilniaus miesto savivaldybė su nevyriausybinėmis organizacijomis organizuoja vienybės ir solidarumo akciją su Ukraina „Laisvė Šviečia“.

„Planuojama, kad tai bus didžiausias per visą šalies nepriklausomybės laikotarpį Vilniuje įvykęs vienybės ir solidarumo renginys. Jis skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir šiuo metu už laisvę kovojančiai Ukrainai paremti“, – teigiama savivaldybės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.