Kėdainių rajono meras ragina Europos savivaldą reaguoti į Melitopolio mero pagrobimą

Ukrainos prezidentui ir parlamentui pranešus apie šalies pietuose esančio Melitopolio miesto mero pagrobimą, Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis ragina Europos savivaldos atstovus reaguoti į šį įvykį bei nutraukti bendradarbiavimą su Rusijos savivaldą.

Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis.<br>T.Bauro nuotr.
Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-12 19:35, atnaujinta 2023-03-15 17:08

Melitopolis yra Kėdainių miestas–partneris.

„Demokratiškai išrinkto miesto vadovo pagrobimas Europos žemėje dėl atsisakymo kolaboruoti – tai terorizmo aktas ne tik prieš Melitopolio, Ukrainos, bet ir prieš visos Europos savivaldą. Kviečiu Europos miestų ir regionų atstovus reaguoti į šį precedento neturintį aktą, išreiškiant solidarumą su šio miesto meru ir jo gyventojais. Kviečiu taip pat nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su Rusijos savivalda“, – Kėdainių rajono savivaldybės tarybos bei gyventojų vardu kreipėsi V. Tamulis.

Europos Sąjungos Regionų komiteto bei Europos Tarybos Vietos ir regionų valdžių kongreso nariams adresuotame kreipimesi Kėdainių rajono meras taip pat kviečia Europos savivaldos atstovus raginti savo šalių vyriausybes reikalauti Melitopolio mero išlaisvinimo.

„Kviečiu raginti savo vyriausybes panaudoti visus svertus reikalaujant, kad Melitopolio meras būtų nedelsiant išlaisvintas. Taip pat raginu ieškoti būdų pateikti praktinę pagalbą Melitopolio žmonėms, kurie, rizikuodami gyvybe, protestuoja prieš okupantus, išeina į gatves prieš ginkluotus užpuolikus su Ukrainos vėliavomis, gindami savo teisę gyventi laisvoje, demokratinėje ir europietiškoje Ukrainoje“, – teigia V. Tamulis.

Ukrainos prezidentūros ir parlamento teigimu, merą Ivaną Fedorovą penktadienį pagrobė Melitopolį – Ukrainos pietinį miestą, esantį pusiaukelėje tarp Mariupolio ir Chersono – okupavę Rusijos kariai, nes jis „atsisakė bendradarbiauti su priešu“.

Ukrainos parlamentas pranešė, kad meras buvo pagrobtas jam miesto krizių centre sprendžiant aprūpinimo klausimus.

Iki vasario 24 dieną prasidėjusio Rusijos įsiveržimo Melitopolyje gyveno šiek tiek daugiau nei 150 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.