Klaipėdos uosto direkcija nesutiko Odesos vardu pavadinti aikštės savo terminale

Uosto direkcija pranešė nepritarianti, kad Odesos vardu būtų pavadinta jai priklausančiame Kruizinių laivų terminale esanti aikštė, todėl Klaipėdos savivaldybei teks ieškoti kitos vietos.

 Klaipėdos uostas.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Klaipėdos uostas.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 2:45 PM

„Daugelį metų šis pavadinimas buvo skelbiamas kruizinių linijų žinynuose, dabar tai plačiai žinomas ir tikslingai, visuotinai pasaulyje vartojamas pavadinimas. (...) Iki šiol neretai iškyla keblumų uostamiesčio svečiams paaiškinant, kaip atvykti į Kruizinių laivų terminalą. Sukurti antrą pavadinimą tai pačiai vietai netikslinga“, – savivaldybei atsiųstame rašte teigia Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

Anot jo, Klaipėdos kruizinių laivų terminalo pavadinimas visame pasaulyje viešinamas ir reklamuojamas nuo 2004 metų. 

„Esame įsitikinę, jog Klaipėdoje yra daug kitų tinkamų vietų įamžinti siūlomą vardą“, – rašoma rašte.

Uostamiesčio savivaldybei sulaukus direkcijos, kuriai priklauso krantinė, pozicijos, pirmadienį vėl rinksis Klaipėdos Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija. 

„Negalime prievartauti uosto direkcijos, bet rašte yra klaidinanti informacija – mes nesiūlome pervadinti krantinės, o tik pavadinti aikštę, kuri bevardė“, – sakė komisijos pirmininkas, vicemeras Arvydas Cesiulis.

Pasak jo, šis klausimas buvo aptartas ir su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu, tačiau „turime, ką turime“.

Klaipėdos Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija praėjusią savaitę buvo pritarusi Odesos vardo suteikimui minėtai vietai. 

Ukrainos miestas Odesa yra vienas Klaipėdos miestų-partnerių. Pavadinti jo vardu aikštę siūlyta siekiant palaikyti nuo Rusijos invazijos kenčiančią šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.