Raudonojo Kryžiaus vadovė: prisidėkime prie pagalbos ukrainiečiams higienos prekėmis arba aukomis

Lietuvos Raudonasis Kryžius prašo žmonių padėti į Lietuvą atvykstantiems ukrainiečiams higienos prekėmis arba aukomis. Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė pabrėžia, kad šiandien labai svarbu, jog pagalba ukrainiečiams būtų koordinuota, nes visų daiktų, kuriuos žmonės atneša, šiandien priimti nėra įmanoma. Pasak jos, patalpos yra ribotos ir prašoma padėti tik tais daiktais, kurie šiandien yra reikalingi Lietuvoje apsigyvenantiems žmonėms.

 Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė .<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė .<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 10:12 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 10:17 AM

„Kuo mes galime padėti, tai higienos priemonėmis, pirmam mėnesiui surenkame krepšelį tam tikrų produktų, kur galėtų žmonės pasirūpinti savimi ir savo šeima. Iki šios dienos higienos paketų arba kitokios pagalbos suteikta daugiau nei 16 tūkst. žmonių ir matome, su kiekviena diena jos reikės vis daugiau. Nuo šiandien prašome visų geros valios žmonių, kas gali, prisidėkite aukomis arba higienos prekėmis“, – penktadienį žurnalistams teigė K. Meidė.

Raudonojo kryžiaus vadovė tikina, kad šiuo metu Lietuvoje yra daugiau nei 20 tūkstančių karo pabėgėlių iš Ukrainos, o skaičiai per dieną siekia gerokai daugiau nei 2 tūkst. atvykstančių žmonių.

„Žmonės atvyksta arba su kažkokiais mažais krepšeliais, kuriuos spėjo susirinkti išeidami iš namų, yra atvejų, kai žmogus turi tik rankinę. Tas žmogus dažniausiai yra moteris su vaikais, beveik pusė nuo minėto skaičiaus yra nepilnamečiai, maži vaikai arba paaugliai“, – sakė K. Meidė.

ELTA primena, kad, Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, per dvi savaites iš šalies išvyko apie 2,7 mln. karo pabėgėlių. Daugiau kaip pusė jų pasitraukė per Lenkiją, dalis atvyksta į Lietuvą.

Lietuvoje sparčiai didėjant pabėgėlių iš Ukrainos srautams, į registracijos centrus deleguota 290 valstybės tarnautojų, dar 500 valstybės institucijų darbuotojų pareiškė norą čia savanoriauti. Šalyje veikia 6 registracijos centrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.