G. Nausėda: Rusijos narystė JT Žmogaus teisių taryboje turi būti sustabdyta

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį telefonu kalbėjosi su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi António Guterresu. Šalies vadovas su JT vadovu aptarė Rusijos karinę agresiją ir humanitarinės pagalbos poreikį Ukrainai, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 6:57 PM

Prezidentas pokalbio metu dėkojo JT generaliniam sekretoriui už tvirtą, Rusijos karinę agresiją Ukrainoje smerkiančią poziciją. Šalies vadovas pabrėžė, kad principinga JT laikysena brutalių Rusijos karo nusikaltimų atžvilgiu yra itin svarbi, nes turi didelį moralinį svorį ir padeda kovoti su Kremliaus propaganda.

„Putinas negailestingai griauna miestus Ukrainoje, lieja civilių kraują ir visiškai ignoruoja humanitarinę teisę. Šie brutalūs karo nusikaltimai turi būti fiksuojami ir atitinkamai vertinami. Artimiausiu metu tikiuosi Rusijos narystės JT Žmogaus teisių taryboje sustabdymo“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad būtina užtikrinti tęstinę humanitarinę pagalbą Ukrainai, o JT vaidmuo šiame procese yra ypač svarbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.