Skinasi kelią iniciatyva Seimo viešbutyje laikinai apgyvendinti karo pabėgėlius iš Ukrainos

Seimas po svarstymo pritarė Seimo statuto pataisoms, kurios leistų apsigyventi Seimo viešbutyje karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Seimo viešbutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Seimo viešbutis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 12:15 PM

Seimo statute siekiama įtvirtinti nuostatą, kad Seimo nariams nesuteiktos gyvenamosios patalpos Seimo viešbutyje, jeigu nėra gauta Seimo narių prašymų suteikti jas, gali būti suteikiamos laikinai neatlygintinai naudotis nuo karo nukentėjusiems asmenims. Dėl to sprendimą turėtų priimti Seimo kancleris Seimo valdybos nustatyta tvarka ir sąlygomis.

Nukentėjusių asmenų gyvenimo Seimo viešbutyje išlaidos (už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šiluminę energiją ir komunalines paslaugas) būtų kompensuojamos Seimo valdybos nustatyta tvarka.

„Taip bus pasiektas kad ir kuklus Seimo indėlis surandant keletą viešbučio kambarių, padedant išspręsti karo pabėgėlių iš Ukrainos apgyvendinimo problemą. Matome, kad srautai didėja. Jau kalbama apie 30 tūkst. atvykusių į Lietuvą ir tie skaičiai, matyt, bus didesni. Taigi tikrai visiems reikia solidaraus veikimo, kad tie atvykę žmonės nepatirtų papildomų problemų ieškant vietos apsigyventi“, − Seimo posėdyje kalbėjo Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Po svarstymo už šiuos Seimo statuto pakeitimus balsavo 109 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 7 parlamentarai. Tam, kad jie būtų priimti, Seimas turės balsuoti dar kartą.

Šiuo metu galiojantis teisinis reguliavimas nesuteikia galimybės laisvas gyvenamąsias patalpas Seimo viešbutyje panaudoti teikiant pagalbą nuo karo nukentėjusiems asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.