L. Kasčiūnas: turime turėti tokią gynybos architektūrą, kad Rusija neišdrįstų testuoti Baltijos šalių ir NATO erdvės

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad NATO rytiniame flange reikia turėti tokią atgrasymo ir gynybos architektūrą, kad Rusija neišdrįstų testuoti Baltijos šalių ir NATO erdvės. Pasak politiko, būtų tikslinga Lietuvoje turėti NATO brigadą.

Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-03-23 12:25

„Esminė žinutė, kad turime turėti tokią atgrasymo ir gynybos architektūrą mūsų regione, kad testuoti Baltijos šalių ir NATO erdvės Rusija neišdrįstų. Tokia esminė žinutė. Čia mūsų strateginis tikslas: visų mūsų, esančių VGT, visų mūsų, esančių skirtingose politinėse jėgose, nacionalinis susitarimas“, – žurnalistams po Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio teigė L. Kasčiūnas.

Politikas pabrėžė, kad siekis yra Lietuvoje žymiai padidinti NATO pajėgų skaičių.

„Jeigu mes dabar turime priešakinių pajėgų batalioną NATO, tai (padidinus) tris kartus, reikštų brigadą. Tai būtų labai, manyčiau, tikslinga“, – sakė jis.

NSGK pirmininkas patikino, kad bus dedamos visos pastangos, jog NATO brigada būtų dislokuota Lietuvoje.

„Labai svarbus Vokietijos vaidmuo. Mes tikrai vertiname vokiečių lyderystę šiuo klausimu, ypač mūsų valstybės atveju, tai šioje vietoje tikrai esame pasiryžę dirbti toliau su vokiečiais, kad jie būtų ta vedanti valstybė, iš bataliono pereinant į brigadą“, – akcentavo L. Kasčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.