Buvęs Kauno savivaldybės administracijos vadovas V. Šiliauskas lieka suimtas: įtaria, kad laisvėje slėptųsi nuo pareigūnų

Buvęs Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas mėnesiui suimtas pagrįstai, nusprendė Kauno apygardos teismas.

Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilius Šiliauskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 12:11 PM

Jis penktadienį pranešė atmetęs V. Šiliausko gynėjo skundą, kuriuo prašyta panaikinti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų kovo 17 dienos nutartį įtariamojo suėmimą pratęsti mėnesiui – iki balandžio 18 dienos.

Anot teismo pranešimo, korupcijos byloje įtariamo V. Šiliausko gynėjas prašė skirti švelnesnes kardomąsias priemones, nes šis turi šeimą, nepilnamečių vaikų, todėl nebėgs ir nesislėps nuo teisėsaugos, be to, yra neteistas. 

Teisėjų kolegija vis dėlto nusprendė, kad yra pagrindas manyti, jog būdamas laisvėje įtariamasis gali slėptis nuo pareigūnų. Mat paaiškėjo, kad buvęs administracijos vadovas buvo įsigijęs bilietą skristi į Ispanijai priklausančią salą Tenerifę, atgalinio bilieto jis nepirko.

V. Šiliausko gynėjas aiškino, kad įtariamasis neketino bėgti, o atgalinio bilieto nebuvo įsigijęs dėl to, jog Tenerifėje perkant bilietą į Lietuvą, jis būtų kainavęs gerokai pigiau.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad toks teiginys nėra pagrįstas, o atgalinių bilietų neįsigijimas kaip tik parodo įtariamojo siekį bėgti (slėptis) nuo teisingumo ir ši aplinkybė, sprendžiant dėl kardomosios priemonės – suėmimo – pratęsimo, nebuvo paneigta jokiais ikiteisminio tyrimo byloje esančiai duomenimis.

Anot teismo, šeima nėra ta aplinkybė, kuri galėtų užtikrinti įtariamojo neišvykimą.

„Įtariamojo šeimos narių nesieja tvirti socialiniai ryšiai Lietuvoje, dėl kurių jie negalėtų išvykti iš šalies ilgesniam laikui, o taip pat jų planavimas užsienyje apsistoti mėnesiui ar ilgiau parodo, kad tam šeima turi ryšių ir galimybių“, – teigiama Kauno apygardos teismo pranešime.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Teisėsauga įtaria, kad eidamas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus V. Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat pranešė, kad areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 kitam įtariamajam, „Autokaustos“ vadovui J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės taryba V. Šiliauską atleido iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.