I. Šimonytė pasveikino Baltarusijos žmones Laisvės dienos proga ir palinkėjo neprarasti kantrybės ir tikėjimo pergale

Kovo 25-ąją minint Baltarusijos Laisvės dieną, premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino baltarusius ir palinkėjo šaliai laisvės, santarvės ir taikos, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 11:51 AM

Perduodama sveikinimo žodžius Baltarusijos demokratinės visuomenės lyderei Sviatlanai Cichanouskajai, ministrė pirmininkė palinkėjo, kad ateityje ši diena būtų švenčiama ne tik laisvę mylinčių baltarusių širdyse, tačiau ir demokratinės Baltarusijos miestų bei miestelių gatvėse.

„Deja, šiandien esame liudininkai to, kaip Aliaksandras Lukašenka galutinai išduoda baltarusių tautą, atiduodamas jūsų gražios ir taikios šalies teritoriją kaip placdarmą žiauriems Rusijos karo veiksmams Ukrainoje. Sveikinu laisvus žmones ir laisvos Baltarusijos lyderius, kurie nedvejodami aiškiai ir viešai palaikė Ukrainą ir pasirinko gėrio, o ne blogio pusę. Džiaugiuosi, kad šiandien mūsų tautų – ukrainiečių, lietuvių, laisvųjų baltarusių – širdys plaka vienu ritmu, kad dalijamės ukrainiečių sielvartu ir švenčiame jų pergales kaip savo“, – savo sveikinime sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė palinkėjo šalies žmonėms neprarasti kantrybės ir tikėjimo laisvosios Baltarusijos pergale, o taip pat patikino, kad Lietuva mato ir palaiko nuolatinę laisvų baltarusių kovą už laisvę.

Premjerė pridūrė, kad Lietuvos pareigūnai kiekviena proga ir visuose tarptautiniuose forumuose reiškia palaikymą teisėtiems baltarusių reikalavimams nutraukti represijas, paleisti ir reabilituoti visus politinius kalinius ir savavališkai sulaikytus asmenis Baltarusijoje, taip pat kuo greičiau surengti laisvus ir sąžiningus rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.