Kaip gyveno Lietuva per savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

A.Pilaitienės nuotr.
A.Pilaitienės nuotr.
Šakių rajono ugniagesiai, iškviesti į miestelio pakraštyje kilusį gaisrą, rado bebaigiantį degti sodo namelį ir nuo jo užsiliepsnojusią žolę.
Šakių rajono ugniagesiai, iškviesti į miestelio pakraštyje kilusį gaisrą, rado bebaigiantį degti sodo namelį ir nuo jo užsiliepsnojusią žolę.
Panevėžio rajone, privačioje motokroso trasoje, 27 metų motokrosininkas, skriedamas per trampliną, nesuvaldė motociklo ir trenkėsi į ant pylimo stovinčią 20-metę žiūrovę.
Panevėžio rajone, privačioje motokroso trasoje, 27 metų motokrosininkas, skriedamas per trampliną, nesuvaldė motociklo ir trenkėsi į ant pylimo stovinčią 20-metę žiūrovę.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2022-03-26 14:27

Daukšiai

Marijampolės savivaldybės pakraštyje esančiame miestelyje, privačioje valdoje prie kelio esančioje pelkėje, buvo aptiktas vyro kūnas.

Paaiškėjo, kad nuskendo 54 metų vietos gyventojas. Spėjama, kad alkoholiu piktnaudžiaujantis vyras nuklydo nuo kelio, sukniubo veidu į vandenį, nesugebėjo atsistoti ir prigėrė.

Lazdijai

Atnaujintos hiprodromo tribūnos nuo šiol vadinsis Anglijos karalienės Elžbietos II vardu. Šią idėją įgyvendino prieš dvejus metus iš emigracijos grįžęs žirgų treneris L.Balčiūnas, penkerius metus dirbęs Anglijoje, Karališkajame lenktyninių grynakraujų žirgų veisimo ūkyje.

Lazdijų rajono savivaldybė iš Anglijos gavo oficialų leidimą tribūnas pavadinti monarchės vardu. L.Balčiūnas pabrėžė, jog šis hipodromas yra vienintelis Europoje, kurio tribūnos turi tokį garbingą vardą.

Marijampolė

Neblaivus 42 metų vyras kelis kartus skambino bendruoju pagalbos telefonu teigdamas apie esą Kauno oro uoste ir prie Kauno klinikų padėtus sprogmenis.

Kai po šių pranešimų buvo praėjusi maždaug valanda, gerokai apgirtusio (2,86 prom.) vairuotojo automobilį Marijampolės P.Armino gatvėje atsitiktinai sustabdė policijos pareigūnai.

Tuomet paaiškėjo, jog apsvaigusio, teisės vairuoti neturinčio marijampoliečio jau ieškoma dėl melagingų pranešimų apie sprogmenis. Vyras gailėjosi dėl savo poelgio ir kaltino alkoholį.

Kudirkos Naumiestis

Šakių rajono ugniagesiai, iškviesti į miestelio pakraštyje kilusį gaisrą, rado bebaigiantį degti sodo namelį ir nuo jo užsiliepsnojusią žolę.

Pastatas sudegė visiškai. Ugnis buvo apėmusi apie 50 arų sudžiūvusios žolės plotą ir artėjo nuotekų valymo įrenginių link.

Ugniagesiai teigė, kad namelis, pro kurį veda takas prie Šešupės, buvo negyvenamas. Spėjama, kad gaisras galėjo kilti nuo numestos nuorūkos arba nuo saulės spindulių įkaitintų stiklo šukių.

Panevėžys

Pakuočių gamyba ir prekyba besiverčianti įmonė elektroniniu paštu iš vienos Vokietijos bendrovės, su kuria seniai palaikomi verslo ryšiai, gavo pranešimą apie patenkintą užsakymą.

Panevėžiečiams tereikėjo jį apmokėti – pervesti 5,7 tūkst. eurų. Tai, kad skiriasi sąskaitos numeris, panevėžiečiai nelaikė reikšmingu dalyku.

Prekių negavę panevėžiečiai sunerimo ir susisiekė su verslo partneriais Vokietijoje. Šie teisinosi nieko nežinantys apie užsakymą ir tikino jokių pinigų negavę. Apgautiems panevėžiečiams liko tik kreiptis į policiją.

29 metų vyras viename daugiabutyje laiptinę nuo pirmo iki ketvirto aukšto išpaišė vyriškais lyties organais, o prie pat įėjimo durų atliko gamtinius reikalus – prišlapino ir išsituštino.

Gyventojai jau kurį laiką kentėjo nuo „dailininko“ išpuolių, tačiau nė sykio jo nebuvo pričiupę. Šįkart tepliotojas neišsisuko – jį buvo pastebėjusios kelios moterys. Policija netoliese gyvenantį įtariamąjį sulaikė. Jis buvo neblaivus. Pirmąsyk „dailininkas“ name apsireiškė prieš kokius 4 mėnesius.

Iš pradžių laiptinėje ant sienų jis rašė vienos merginos vardą, paskui atsirado riebesni užrašai.

Kaunas

Daugiabučiame name Savanorių prospekte ketvirtadienio vakarą kilo gaisras. Atvykus ugniagesiams iš vieno kambario buto, esančio trečiame aukšte, pro langą veržėsi dūmai. Iš namo evakuota 12 žmonių.

Paaiškėjo, kad bute degė šaldytuvas ir mikrobangų krosnelė, lovoje rastas sąmonę praradęs vyras. Žmogus išneštas į lauką, iki medikų atvykimo buvo gaivinamas, atgavęs sąmonę išvežtas į ligoninę. Bute dūmų detektoriaus nebuvo.

Serdokai

Vilkaviškio rajono kaime gyvenantis pensininkas yra gerai žinomas ugniagesiams gelbėtojams, mat vyro namuose jie bemaž kasmet gesina gaisrus.

Ugniagesiai pasakojo, kad pensininko krosnis yra be durelių. Šeimininkas į pakurą deda per ilgas pliauskas, kurias, kai nudega, vis pastumia gilyn.

Užvakar apie pietus pensininkas užkūrė krosnį. Į kambarius ėmė skverbtis dūmai. Vyras nusprendė, kol dūmai išsivėdins, nueiti į parduotuvę alaus.

Grįžęs rado namą sudegusį. Į vidų sukrito stogo konstrukcijos, liepsnose pražuvo visas turtas.

Varaščina

Greitosios pagalbos automobilis „Renault Master“ Rokiškio rajone susidūrė su briedžiu.

Nukentėjo 40 metų vairuotojas ir 60 metų keleivė, po apžiūros jie išleisti į namus. Briedis nugaišo avarijos vietoje, jo kūnas atiduotas medžiotojų būreliui.

Avarija įvyko trečiadienį vakare krašto kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys.

Biržai

Ant sukčių kabliuko pasimovė karui besirengianti 45 metų biržietė.

Socialiniame tinkle radusi skelbimą apie parduodamus mėsos konservus ji su pardavėja sutarė, kad įsigis 100 vienetų konservų dėžučių už kiek daugiau nei po 2 eurus už vienetą.

Į nurodytą banko sąskaitą biržietė pervedė 220 eurų. Po kelių dienų moteris suprato patekusi į sukčiaus pinkles – prekių taip ir negavo, o skelbimas buvo ištrintas.

Alšininkai

Prienų rajone automobilis „Volkswagen Golf“ nuslydo šonu nuo kelio į upelį, o garbaus amžiaus vairuotojas nepajėgė iš jo išlipti lauk.

Atvažiavę ugniagesiai padėjo vyrui išlipti iš automobilio. Vyriškis buvo perduotas medikams, o automobilis ištrauktas į krantą.

Pupžiubiai

Ketvirtadienio rytą Rietavo savivaldybėje, Tverų seniūnijoje, vandenyje prie pat kranto rastas moters kūnas.

Kūnas iš vandens ištrauktas ir perduotas policijos pareigūnams.

Navaršonys

Panevėžio rajone, privačioje motokroso trasoje, 27 metų motokrosininkas, skriedamas per trampliną, nesuvaldė motociklo ir trenkėsi į ant pylimo stovinčią 20-metę žiūrovę.

Smūgio būta stipraus – nukentėjusiajai medikai ligoninėje nustatė daugybinius kaulų lūžius.

Privačioje uždaroje trasoje nėra apribojimų treniruotėms, tik per varžybas organizatoriai turi pasirūpinti, kad būtų užtikrintas žiūrovų saugumas. Policijos atstovas nežinojo, ar nelaimės metu treniravosi daugiau motokrosininkų, ar tik šis vienas.

Šiauliai

Trečiadienį per pietus Vilkaviškio gatvėje atbuline eiga važiavęs lengvasis automobilis „Mazda 5“ atsitrenkė į stovinčią sunkiasvorę transporto priemonę „Mercedes-Benz“ su priekaba. Įtariama, kad automobilį „Mazda 5“ vairavo neblaivi 40-metė vairuotoja.

Ji, išlipusi iš automobilio, pasišalino. Beveik po valandos surastai vairuotojai buvo nustatytas 1,60 promilės girtumas. Per avariją apgadintas automobilis „Mazda 5“, sunkvežimis su priekaba nenukentėjo.

Melnragė

Užpernai sutvarkytas pėsčiųjų takas Melnragėje bus pavadintas Odesos vardu. Su šiuo miestu Klaipėdą sieja partnerystės ryšiai. Buvo siūloma Odesos vardą suteikti daliai Kruizinių laivų terminalo teritorijos, bet tam nepritarė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Jos teigimu, pavadinimo pakeitimas sukeltų painiavą tarptautiniu lygiu – senąjį pavadinimą kruizinių laivų kompanijos žino jau nuo 2004 metų.

Odesos vardo suteikimui takui, vingiuojančiam šalia jūros Melnragės parke, visais balsais pritarė Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija. Pavadinimas nebus įtrauktas į registrą, nes aplinkui nėra privačių sklypų, kuriems reikėtų suteikti adresą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.