D. Nausėdienė su Lenkijos prezidento sutuoktine aptarė pagalbą Ukrainos karo pabėgėliams

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė su Lenkijos prezidento sutuoktine Agata Kornhauser-Duda aptarė pagalbą Ukrainos karo pabėgėliams.

Diana Nausėdienė<br>T.Bauro nuotr.
Diana Nausėdienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 12:25 PM

Kaip pranešė Prezidentūra, trečiadienį per nuotolinį susitikimą šalių vadovų sutuoktinės apsikeitė informacija apie savo iniciatyvas, jų koordinavimą, Lietuvos ir Lenkijos teikiamą pagalbą, medicinos, švietimo ir kultūros prieinamumą karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Prezidento Gitano Nausėdos sutuoktinė padėkojo A. Kornhauser-Dudai už jos ir visos Lenkijos „nepailstamą darbą“, priimant didžiausią Ukrainos karo pabėgėlių srautą, teikiant šiai šaliai humanitarinę paramą.

D. Nausėdienė pasidžiaugė Lietuvos žmonių vieningumu ir ryžtingu susitelkimu Ukrainos karo akivaizdoje, pilietinių ir asmeninių iniciatyvų gausa, paramos įvairove bei įvairių humanitarinę pagalbą teikiančių organizacijų, fondų, kurie padeda skirtingoms tikslinėms grupėms Ukrainoje ir Lietuvoje, veiklos efektyvumu.

Per susitikimą D. Nausėdienė informavo Lenkijos pirmąją ponią, kaip Lietuvos valstybinis, nevyriausybinis ir privatus sektoriai intensyviai dirba išvien, siekdami, kad būtų suteikta visa būtina pagalba karo pabėgėliams.

Pasak jos, ukrainiečių vaikai priimami į visas Lietuvos mokyklas, skiriamos papildomos lėšos pabėgėlių švietimo reikmėms, rūpinamasi, kad visų amžiaus grupių vaikų ugdymas nenutrūktų, o jaunimas galėtų tęsti studijas Lietuvoje.

Pirmosios ponios taip pat aptarė kylančius sunkumus priimant didesnius, nei tikėtasi, karo pabėgėlių srautus į ligonines, vaikų globos namus, sprendžiant žmonių su negalėmis problemas, taip pat logistinius iššūkius, teikiant humanitarinę pagalbą Ukrainai.

Jos sutarė, kad itin svarbu teikti tikslingą pagalbą ir toliau glaudžiai bendradarbiauti, padedant nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

Jungtinės Tautos skelbia, jog dėl Rusijos sukelto karo Ukrainą jau paliko 4 mln. žmonių, didžioji dalis jų pasitraukė į Lenkiją. Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje registruota per 37 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, kiek mažiau nei pusė jų – nepilnamečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.